Varsenare

Even voorstellen

Jaarlijks kiezen bijna 500 gezinnen uit Varsenare om lid te worden en /of te blijven van de Gezinsbond en te genieten van de verschillende activiteiten, voordelen en diensten die de Bond haar leden aanbiedt. We zijn dan ook de grootste vereniging in Varsenare.

Een enthousiaste groep vrijwilligers verzorgt verschillende activiteiten voor kinderen, jongeren, jonge en iets oudere gezinnen. Er is een grote waaier aan mogelijkheden en we hopen dat we u kunnen ontmoeten op een of andere gebeurtenis.

We kunnen nog altijd helpende handen gebruiken. Inlichtingen kan je krijgen bij de voorzitter of de secretaris.

 

Facebook

U kan ons volgen op onze facebook pagina: 

https://www.facebook.com/pages/Gezinsbond-Varsenare/1544578962451823

U kan ons ook vinden als u zoekt op 'gezinsbond varsenare' op zoeksites zoals http://google.be, http://bing.be , ...

 

Agenda

Iedereen is welkom op onze activiteiten, je kan ze terugvinden in onze agenda. Naast de activiteiten die wij zelf organiseren, ben je natuurlijk welkom op deze van alle afdelingen van het gewest Brugge en de zustergewesten. Heb je ideeën voor activiteiten, laat ons iets weten!

Mededelingen

Wens je de geboorte van je baby kenbaar te maken in de buurt? Dit kan door tijdig de ooievaar van de gezinsbond Varsenare te reserveren bij: Mieke Roelens, Hagebos 9, 8490 Varsenare tel 050 38 67 91.
Geplande activiteiten

 • Klik hier om te filteren op type activiteit, afdeling...
  AFDELING

  Selecteer de afdelingen waarover u activiteiten wil vinden.

  Varsenare
  Assebroek Beernem Brugge Herstberge Koolkerke
  Loppem Moerkerke - Damme Oostkamp Sint-Andries Sint-Joris Sint-Kruis
  Sint-Michiels Snellegem Sijsele Varsenare Waardamme Zedelgem
  ACTIVITEIT

  Selecteer de activiteiten waarover u informatie wenst.

  Alle activiteiten
  Tweedehandsbeurzen Ledenfeest Voordrachten Kind en Tiener Wandelen - Fietsen
  Bezoeken - Reizen Doe-activiteiten Sport Algemeen Yoga Zwemmen - Lopen
  Varia

  - (Retourneer eerste resultaten.)

 • Download de pdf versie van de Bondsklapper

Kinderoppasdienst Varsenare
Varia
Varsenare
Tinneke DeLeu
0474 75 94 53
E-mail
De kinderoppasdienst met verzekering! Alle aanvragen voor kinderoppas voor de afdeling Varsenare gebeuren met het online programma: www.kinderoppasdienst.be , gemakkelijk en zelf te besturen! Benieuwd? Ga eens kijken!!!
Alle inlichtingen bij de verantwoordelijke kinderoppasdienst Varsenare Tinneke De Leu, Popstaelstraat 10: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.. of 0474/759453
Zin om ook kinderoppas te zijn? Nieuwe kandidaat oppassers maken ook eerst een afspraak met Tinneke.


Verkooppunt NMBS-passen, lijnkaart De Lijn, bioscoopcheques, kortingskaarten
Varia
Varsenare
Christiane Van den Eynde
050 38 43 24
E-mail
Christiane Van den Eynde, Hagebos 4, Varsenare is de verantwoordelijke voor het verkooppunt van de NMBS-passen, bioscoopcheques, 10 beurten kaart van De Lijn met 10% korting. Wegens veiligheidsmaatregelen eerst telefonische afspraak maken: 050 38 43 24 of via mail Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.. Masker gebruiken en gepast geld meebrengen en de richtlijnen volgen. De korting wordt op de spaarkaart geplaatst, dus breng altijd je lidkaart mee. Aanvraag of hernieuwen kortingskaarten NMBS op hetzelfde adres na afsrpaak.

Lessenreeks kruiden in kruidentuin Tudor in 2 groepen
donderdag 20 mei - donderdag 26 augustus
14u tot 16u
Doe-activiteiten
Varsenare
Brigitte Vandenbriele
0496 33 51 79
E-mail
Elke maand nemen we een kijkje in de kruidentuin van Tudor onder de deskundige leiding van herboriste ANNY VANBRANTEGHEM. Ze wil ons graag begeleiden in de praktijk. Zo volgen we maand na maand het opkomen en de groei van medicinale planten, keukenkruiden, fruit en bessen en vele andere planten + info voor gebruik.
We plannen dit op 4 donderdag namiddagen van 14u tot 16u: Groep 1 : 20 mei-17 juni-22 juli-19 augustus 2021.
Groep 2 : 27 mei-24 juni- 29 juli en 26 augustus 2021.
Inschrijven: Vandenbriele Brigitte, 0496 33 51 79 of via mail Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..
Prijs: leden Gezinsbond € 16 voor de reeks, Niet-leden betalen € 32. Betaling door overschrijving. Het rekeningnummer wordt gegeven bij inschrijving. Je betaalt voor de hele reeks ook als je 1 les niet kunt komen. We beperken de groep tot 12 personen vandaar de 2 groepen. Als één les niet past en je wil die les volgen in de anderen groep kan dit mits verwittigen aan Brigitte aub. Als je 2 lessen niet kunt komen kunnen we kijken of er nog plaats over is als iedereen ingeschreven is.


Prijs Leden: €16 / reeks
Prijs niet-Leden: €32 / reeks

Nieuws en activiteiten van onze afdeling
Varia
Varsenare


We hopen dat we geleidelijk toch weer één en ander kunnen organiseren vanaf september, wel met de nodige veiligheidsmaatregelen. Het bestuur staat paraat om met minstens even veel energie en zin als voordien te starten. Alle activiteiten maken we bekend door mailing van de Gezinsbond Varsenare, op de website 'gezinsbond.varsenare.be', in de Bond, op facebook van Gezinsbond Varsenare, op de website van Gezinsbond gewest Brugge.
Varsenare kubb’t de zomer door…
vrijdag 2 juli - vrijdag 27 augustus
18u30 tot 21u
Sport Algemeen
Varsenare
Mieke Roelens

E-mail
Elke vrijdagavond in juli en augustus wordt er om 18u30 Kubb gespeeld, telkens in een andere verkaveling of wijk van Varsenare. KWB Varsenare en Gezinsbond Varsenare willen met dit leuk initiatief doorheen de zomer de verkavelingen in Varsenare wat dichter bij elkaar brengen. Dit brengt niet alleen de directe buren naar buiten maar men leert ook mensen kennen uit andere wijken. Kubb is een zeer laagdrempelig en toegankelijk ‘buitenspel’ voor alle leeftijden, voor volwassenen en kinderen. Je mag elke vrijdag deelnemen maar slechts 1 keer komen kan ook. Voor wie nog nooit Kubb gespeeld heeft: er wordt initiatie gegeven door iemand ter plaatse. Kom je ook eens mee spelen? Via de mail van de Gezinsbond, de website van Gezinsbond Varsenare of facebook krijg je meer info. Inschrijven op voorhand is niet nodig maar we zouden jullie graag ontmoeten!

Vijfdaagse uitstap naar Bourgondië met overnachtingen in Autun.
zaterdag 4 september - woensdag 8 september
7.30u
Bezoeken - Reizen
GOSA
Rosette Verlinde-Van Zeveren
050 35 75 75
E-mail
Vijfdaagse uitstap naar Bourgondië met overnachtingen in Autun.
Zaterdag 4 september tot woensdag 8 september 2021 om 7.30 uur vertrek aan de parkeerplaats van Steenbrugge. Begeleide vijfdaagse in volpension met Philippe Despriet als gids.
We overnachten in Autun in hotel “La Tête Noir” en bezoeken onder ander Châtillon-sur-Seine, Autun, Cluny, Taizé, Vezelay, Pontaubert, Bazoches met het kasteel van de beroemde vestingbouwer Vauban, Dyon, Route de Vins met bezoek aan een wijnhuis, Beaune, Nuits-Saint-Georges,
Wie het volledig programma wil ontvangen mailt naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
Inbegrepen in de prijs: - autocar, taxen, parking en fooi chauffeur - overnachtingen met ontbijt. - alle avondmalen behalve laatste dag (vrij langs de snelweg) - alle middagmalen behalve eerste dag (vrij langs de snelweg). – inkomgelden 7 musea - maaltijden, verblijf en onkosten chauffeur en reisleider. Geen annulatie verzekering voorzien. Info en inschrijven bij Rosette Verlinde-Van Zeveren op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of telefoon 050 35 75 75 en door storten van € 675 of € 795 (voor single) per persoon op BE 22 0015 1427 1747 van GOSA Gewest Brugge voor 1 mei 2021.

Prijs Leden: € 675,00 / persoon

Tai Chi Chuan
maandag 6 september - maandag 20 december
19u tot 21u30reeksen
Sport Algemeen
Varsenare
Brigitte Vandenbriele
0496 33 51 79
E-mail
De lessenreeksen Tai Chi Chuan worden herstart vanaf september. Er wordt gewerkt in 3 reeksen afhankelijk van het niveau. Inlichtingen bij Brigitte Vandenbriele: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 0496 33 51 79. Verdere info vanaf midden augustus op de website van de Gezinsbond Varsenare of de andere bekende kanalen.

Dru yoga op dinsdagvoormiddag
dinsdag 7 september - dinsdag 21 december
10u tot 11u30
Yoga
Varsenare
Brigitte Vandenbriele
0496 33 51 79
E-mail
Vanaf september wordt de dru yoga op dinsdagvoormiddag heropgestart. Geïnteresseerd? Laat het vlug weten aan Brigitte Vandenbriele: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 0496 33 51 79. De plaatsen zijn beperkt want tot onze grote spijt vervalt de lessenreeks van de woensdagvoormiddag.

Repair café
zaterdag 2 oktober
14u tot 17u
Varia
Varsenare
jef Vantorre
050 38 65 65
E-mail
Wat doe je met een CD speler die niet meer open wil? Een broodrooster die het niet meer doet, messen die dringend moeten geslepen worden, een fiets met een spatbord dat los zit... Weggooien? Mooi niet. Kom naar het Parochiaal Centrum, Westernieuwweg 5A in Varsenare Een zaal vol gereedschap en materialen, deskundige hulp bij (bijna) elke reparatie, een gezellige sfeer en ontmoeting wachten je op. Gratis toegang.

Daguitstap “Van de bron van de Leie naar Thérouanne en Aire-sur-la-Lys” VOLGEBOEKT
donderdag 7 oktober
8u
Bezoeken - Reizen
GOSA
Rosette Verlinde – Van Zeveren
050 35 75 75
E-mail
Daguitstap “Van de bron van de Leie naar Thérouanne en Aire-sur-la-Lys” VOLGEBOEKT
Donderdag 7 oktober 2021 om 8u vertrek aan de parkeerplaats van Steenbrugge.
Via Kortrijk, Ieper, Poperinge en Steenvoorde naar Cassel met koffiestop op historische groet markt.
Romeinse weg naar Thiennes, we bereiken de Vlaamse rand van de Leievallei en maken kennis met Morbecque, Boeseghem en de enorme Leievlakte rond de grafelijke vesting Wallemote. Aire-sur-la-Lys: prachtige stad midden in de wateringen van de Leie, op de taalgrens bij Widdebroucq. Fort Gassion (Vauban) op het Vlaamse bruggenhoofd. Grafelijk domein, met imposante collegiale kerk (bezoek); prachtige grote markt met stadhuis, gevels (1710-1800) en baljuwshuis (1600-1605). Fotostop en of wandeling. Via Thérouanne naar het heuvelgebied op de westgrens van de Leie. Lunch in restaurant Au Marmiton in Zoteux.
Via Vruges en Bellevue naar Azincourt, de beroemde Frans-Engelse veldslag van 1415, met aansluitend uitleg over de drie veldslagen van Enguignegatte. Kerk van 1702.
Tramecourt: een prachtige feodale dorpskern met kasteel (ongerept landschap, dreef…enz.)
Verchin: monumentale versterkte kerktoren 1631 met getorste torenspits. Fotohalte aan de manoir en de landschapstuin, bewaterd door de Leie. Lysbourg: wandeling kerk en Leiebron; uitleg, met eveneens aandacht aan de vele V1-raketbasissen in deze regio. Vrije koffiestop in Le Val de Lys “Chez Mimi”. Leielandschappen over de heuvels, de diep ingesneden valleien naar Beaumetz, Ecouflou (Notre-Dame-de-Voyage). Thérouanne: de in 1553 door keizer Karel totaal verwoeste kathedraalstad, symbool van de eeuwenlange spanningen tussen Frankrijk, Engeland en de Nederlanden. Bezoek aan het pas geopende “Maison de l’Archéologie”, waar door je gids uitvoerig uitleg wordt gegeven (van de Romeinse tijd tot 1561, herschikking bisdommen). Via Blendecques, Saint-Omer en Steenvoorde naar Ieper voor een verzorgde broodplank in hotel Flanders Lodge. Terug via Kortrijk naar Brugge.
Inbegrepen: koffie met croissant, viergangen menu met koffie, broodmaaltijd, ingang voor de verschillende sites, fooi chauffeur. Inschrijven bij Rosette Verlinde-Van Zeveren op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of telefoon 050 35 75 75 en door storten van € 58 per persoon op BE 22 0015 1427 1747 van GOSA Gewest Brugge voor 10 september 2021.


Prijs Leden: €58 / persoon

Herfst-tweedehandsbeurs. Feesteditie 100 jaar Gezinsbond
zaterdag 9 oktober
14u tot 17u
Tweedehandsbeurzen
Varsenare
Joëlle de Daniloff

E-mail
Tafelverkoop van tweedehands kinderkledij, speelgoed, baby-uitzet, kinderfietsen, kinderboeken... in het Sportcentrum Hof Ter Straeten, Varsenare. Gratis toegang voor kopers. Verkopers kunnen zich inschrijven door mail naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.. Inschrijven voor verkoop mogelijk tot zaterdag 2 oktober (of tot volzet). Later volgt info via de website varsenare.gezinsbond.be, de Bond, facebook Gezinsbond Varsenare, mail naar leden.

Gezinsbond feest - Wandelzoektocht voor groot en klein.
zaterdag 23 oktober

Wandelen - Fietsen
Varsenare
Joëlle de Daniloff

E-mail
Mooie wandeling dicht bij huis om ons dorp beter te kennen met onderweg wat zoek en doe opdrachten. Wandeling op rustige wegen, toegankelijk voor iedereen, ook met kinderwagen. Verdere info volgt maar noteer nu al de datum want het wordt een feest-editie. De Gezinsbond is jarig!

Bestuur Varsenare(*)

FunctieContact
VoorzitterKarl Vandermeersch
Reigerzele 22
8490 Varsenare
tel: 050 39 35 10
E-mail
SecretarisMieke Roelens
Hagebos 9
8490 Varsenare
tel: 050 38 67 91
E-mail
LedenadministratieJoelle De Daniloff
Uytdreve 58
8490 Varsenare
tel: - gsm: 0475 86 36 28
E-mail
PenningmeesterCarine Balbaert
Zandstraat 12B
8490 Varsenare
tel: - gsm: 0494 656 003
E-mail
BioscoopkaartenChristiane Van Den Eynde
Hagebos 4
8490 Varsenare
tel: 050 38 43 24
E-mail
CREFIBrigitte Vandenbriele
Schaakstraat 26
8490 Varsenare
tel: - gsm: 0496 33 51 79
E-mail
Grootouders- en seniorenactie (GOSA)Dirk Rommel
Lindenlaan 11
8490 Varsenare
tel: 050 38 65 59
E-mail
GSM kaartenChristiane Van den Eynde
Hagebos 4
8490 Varsenare
tel: 050 38 43 24
E-mail
Kinderoppasdienst (KOD)Tinneke De Leu
Popstaelstraat 10
8490 Varsenare
tel: - gsm: 0474 75 94 53
E-mail
Kortingskaarten NMBSChristiane Van den Eynde
Hagebos 4
8490 Varsenare
tel: 050 38 43 24
E-mail
NMBS passenChristiane Van den Eynde
Hagebos 4
8490 Varsenare
tel: 050 38 43 24
E-mail
Onthaal nieuwe ledenDina Casier
Legeweg 44
8490 Varsenare
tel: 050 39 69 98
E-mail
Sociaal Cultureel Werk (SCW)Mieke Roelens
Hagebos 9
8490 Varsenare
tel: 050 38 67 91
E-mail
BestuurslidLiliane Cocquyt
De Manlaan 8
8490 Varsenare
tel: 050 39 60 13
E-mail
Marnix Deman
D'Hooghe Noene 23
8490 Varsenare
tel: 050 39 56 65
E-mail
Liliane Wittebolle
Grote Thems 100
8490 Varsenare
tel: 050 38 83 04
E-mail
Noot:Wanneer er géén contact voor een bepaalde functie vermeld staat (bvb Gezelschapsdienst, Gezinssportfederatie,...) kan u contact opnemen met de voorzitter. Die verwijst u graag door. Ook kan u contact opnemen met één van de zusterafdelingen.
(*)De persoonsgegevens kunnen niet worden overgenomen zonder voorafgaandelijke toestemming van de persoon in kwestie.