Jij bent een dromenvanger voor een kindvriendelijke toekomst!

Elk gezin droomt van een mooie toekomst voor zijn kinderen. Als vrijwilliger droom jij niet alleen van die toekomst, maar maak je er in je vrijwilligerswerk ook werk van. Jij zorgt mee voor die kind- en gezinsvriendelijke samenleving.

Met onze 100ste verjaardag willen we niet alleen terugkijken op al het moois dat we samen bereikten. We willen ook vooruitkijken en die dromen van al onze gezinnen, en dus ook van jou, vangen. Met al die dromen geven we samen die toekomst vorm.

Zet jij je schouders mee onder deze bevraging? Klik op: http://feestmaand.gezinsbond.be/bevraging/

BannerBevragingStudiedienst

Word jij ook een van ons?

Voor 42 euro wordt jouw gezin lid van de Gezinsbond,
een gezinsorganisatie die inmiddels 275.000 leden telt.

Als lid geniet je van onze unieke ledenvoordelen en diensten
en krijg je om de veertien dagen onze 
gezinskrant 'De Bond' in de bus.

Maar dat is niet alles. Dankzij jouw steun kunnen wij 
de belangen van de Vlaamse gezinnen verdedigen.

Hoe lid worden?

Om lid te worden kan je terecht bij onze ledendienst 
via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of op tel. 02-507.88.88
Maar het gaat nog eenvoudiger als je gebruik maakt van
het aanvraagformulier op deze pagina . Je vult je 
gegevens in en drukt op 'verzenden'.

Zodra we je informatie ontvangen hebben, krijg je van
ons een mailtje met meer uitleg om je aanvraag te
vervolledigen.

Ben je net voor het eerst ouder geworden?

Als je nog niet eerder lid was van de Gezinsbond en je bent net ouder geworden dan heb je recht op een gratis kennismakingslidmaatschap. Meld hier de geboorte van je kind.

De Gezinsbond heeft ook een samenwerkingsverband met OCMW's. Klik hier voor meer info.

De meest recente persberichten kan je lezen op gezinsbond.be
Hieronder een greep uit de berichten...

Persbericht 20 januari 2017

Gezinsbond tevreden: Vlaamse kinderbijslag verhoogt armoede niet

Nieuw onderzoek van de KU Leuven* toont aan dat de hervorming van de kinderbijslag in Vlaanderen het armoederisico van gezinnen met kinderen niet verhoogt. Voor gezinnen in armoede daalt de armoedekloof zelfs, en het meest bij grote gezinnen met drie of meer kinderen. Dat betekent dat de kloof tussen het inkomen en de armoedegrens kleiner wordt.

Lees meer: Gezinsbond tevreden: Vlaamse kinderbijslag verhoogt armoede niet

Persbericht 13 januari 2017

Gezinsbond lanceert nieuw contentplatform www.goedgezind.be

Bij de start van 2017 lanceert de Gezinsbond een nieuw contentplatform: Goedgezind.be. Via deze website streeft de Gezinsbond ernaar de kennis en informatie die ze in huis heeft en genereert rond gezinsgebonden aspecten, nog beter én sneller tot bij de gezinnen brengen. Als aanvulling op de gewaarde printuitgaves zoals Brieven aan Jonge Ouders, BOTsing en De Bond, is goedgezind.be het nieuwe digitale informatiekanaal, naast de al bestaande online kanalen zoals de newsletter en sterk groeiende sociale media kanalen. Het responsieve webdesign maakt deze site zeer gebruiksvriendelijk voor mobile devices en komt zo tegemoet aan de nieuwe communicatiebehoeften.

Lees meer: Gezinsbond lanceert nieuw contentplatform www.goedgezind.be

De Gezinsbond verdedigt de belangen van jouw gezin

De belangen van gezinnen verdedigen, daar draait het om bij gezinspolitiek. Een visie en voorstellen uitwerken over thema's die gezinnen nauw aan het hart liggen. Zoals kinderbijslagen, combinatie gezin en werk, kinderopvang, onderwijs, milieu en gezondheid, zorg, pensioenen en zoveel meer. Daarbij houden we één doel voor ogen: de leefwereld van gezinnen verrijken, verbeteren en versterken. Met deze visie en voorstellen gaan wij lobbyen bij de beleidsmakers, en dit op alle niveaus: federaal, Vlaams, Brussels en Europees. 
We houden ook contact met andere organisaties die mee het beleid kleuren. Samenwerken loont vaak de moeite!

Jouw stem

Maar ook jouw stem telt! Om te weten wat bij gezinnen leeft, houdt de studiedienst regelmatig bevragingen. De resultaten hiervan geven onze standpunten en voorstellen mee vorm.

Voor het ontwikkelen van een visie werken wij ook met Themagroepen. Aan de bijeenkomsten kunnen vrijwilligers en leden deelnemen.

De Gezinsbond is een ledenorganisatie. Hoe meer gezinnen wij vertegenwoordigen, hoe groter onze impact op het beleid. Word jij ook een van ons? Lid worden