Varsenare

Even voorstellen

Jaarlijks kiezen bijna 500 gezinnen uit Varsenare om lid te worden en /of te blijven van de Gezinsbond en te genieten van de verschillende activiteiten, voordelen en diensten die de Bond haar leden aanbiedt. We zijn dan ook de grootste vereniging in Varsenare.

Een enthousiaste groep vrijwilligers verzorgt verschillende activiteiten voor kinderen, jongeren, jonge en iets oudere gezinnen. Er is een grote waaier aan mogelijkheden en we hopen dat we u kunnen ontmoeten op een of andere gebeurtenis.

We kunnen nog altijd helpende handen gebruiken. Inlichtingen kan je krijgen bij de voorzitter of de secretaris.

 

Facebook

U kan ons volgen op onze facebook pagina: 

https://www.facebook.com/pages/Gezinsbond-Varsenare/1544578962451823

U kan ons ook vinden als u zoekt op 'gezinsbond varsenare' op zoeksites zoals http://google.be, http://bing.be , ...

 

Agenda

Iedereen is welkom op onze activiteiten, je kan ze terugvinden in onze agenda. Naast de activiteiten die wij zelf organiseren, ben je natuurlijk welkom op deze van alle afdelingen van het gewest Brugge en de zustergewesten. Heb je ideeën voor activiteiten, laat ons iets weten!

Mededelingen

Wens je de geboorte van je baby kenbaar te maken in de buurt? Dit kan door tijdig de ooievaar van de gezinsbond Varsenare te reserveren bij: Mieke Roelens, Hagebos 9, 8490 Varsenare tel 050 38 67 91.
Geplande activiteiten

 • Klik hier om te filteren op type activiteit, afdeling...
  AFDELING

  Selecteer de afdelingen waarover u activiteiten wil vinden.

  Varsenare
  Assebroek Beernem Brugge Herstberge Koolkerke
  Loppem Moerkerke - Damme Oostkamp Sint-Andries Sint-Joris Sint-Kruis
  Sint-Michiels Snellegem Sijsele Varsenare Waardamme Zedelgem
  ACTIVITEIT

  Selecteer de activiteiten waarover u informatie wenst.

  Alle activiteiten
  Tweedehandsbeurzen Ledenfeest Voordrachten Kind en Tiener Wandelen - Fietsen
  Bezoeken - Reizen Doe-activiteiten Sport Algemeen Yoga Zwemmen - Lopen
  Varia

  - (Retourneer eerste resultaten.)

 • Download de pdf versie van de Bondsklapper

Gezinsbond Varsenare op facebook
Varia
Varsenare


Wij heten u van harte welkom op onze Facebook pagina "Gezinsbond Varsenare". Ook langs deze weg blijft u op de hoogte van onze activiteiten. Word vandaag nog fan! We zouden het heel fijn vinden als u onze 'vind ik leuk' knop zou aanklikken.
Dank je wel bij voorbaat!


Verkoopspunt NMBS passen, lijnkaart De Lijn, bioscoopcheques, GSM- en kortingskaarten
Varia
Varsenare
Christiane Van den Eynde
050 38 43 24
Christiane Van den Eynde, Hagebos 4, Varsenare is de verantwoordelijke voor het verkooppunt van de NMBS-passen, bioscoopcheques, GSM kaarten. NIEUW: 10 beurten kaart van De Lijn MET 10% korting. Indien ze afwezig is zal ze u helpen OP AFSPRAAK na tel. 050 38 43 24 of via mail Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. De korting wordt op de spaarkaart geplaatst, dus BRENG ALTIJD UW LIDKAART MEE. Ook aanvraag of hernieuwen kortingskaarten NMBS op hetzelfde adres en na afspraak.

Nieuw. telefoonnummer VERANTWOORDELIJKE KINDEROPPASDIENST
Varia
Varsenare
Tinneke DeLeu
0474 75 94 53
E-mail
WIJZIGING TEL. NUMMER VAN DE VERANTWOORDELIJKE VOOR DE KINDEROPPASDIENST Tinneke De Leu, Popstaelstraat 10, Varsenare:0474/759453!
Alle aanvragen voor kinderoppas voor de afdeling Varsenare gebeuren met het online programma: www.kinderoppasdienst.be , gemakkelijk en zelf te besturen! Benieuwd? Ga eens kijken!!!
Nieuwe gezinnen die een kinderoppas wensen maken eerst een afspraak met Tinneke op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 0474/759453. Zij geeft u de nodige uitleg en ze activeert uw toegang zodat u de website kan gebruiken.
Zin om ook kinderoppas te zijn? Nieuwe kandidaat oppassers maken ook eerst een afspraak met Tinneke.
.


Tai Chi Chuan
maandag 11 september - maandag 25 juni

Cursussen - Vorming
Varsenare
Vandenbriele Brigitte
050 31 47 34
E-mail
Tai Chi Chuan is een uitermate geschikte methode om soepelheid, stabiliteit en gevoeligheid te oefenen. De oefeningen zijn langzaam, niet hart- of longbelastend, zorgen voor alertheid bij de beoefenaar, kalmeren de geest en versterken het lichaam. Lessen op maandagavond in het Sportcentrum in Varsenare, lessenreeks in groepen afhankelijk van het niveau.Belangstelling? Info en inschrijven bij Brigitte Vandenbriele: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien., 050 31 47 34 of 0496 33 51 79.

Dru yoga op dinsdagvoormiddag
zaterdag 16 september - dinsdag 19 december

Cursussen - Vorming
Varsenare
Brigitte Vandenbriele
050 31 47 34
E-mail
Bij dru yoga ligt het accent op Energy Block Release waarbij je met zachte opeenvolgende bewegingen stroming brengt in het lichaam. Dit bevrijdt geblokkeerde energie en werkt in op heel diep niveau. Elke les is opgebouwd uit een aantal opwarmingsoefeningen, een EBR, asana’s (lichaamshoudingen) en een diepe ontspanning...Er is veel aandacht voor het ademhalen.
De Gezinsbond Varsenare brengt een lessenreeks dru yoga op dinsdagvoormiddag van 10u tot 11.30u in het sportcentrum te Varsenare. Je kunt op elk moment instappen. Info en inschrijven: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 050 31 47 34 of 0496 33 51 79

Dru yoga op woensdagvoormiddag
woensdag 27 september - woensdag 20 december
10I -11U30
Varia
Varsenare
Brigitte Vandenbriele
0496 33 51 79
E-mail
Wegens overbezetting op dinsdagvoormiddag: nu ook op woensdagvoormiddag van 10u tot 11u30
Vanuit vloeiende bewegingen en je ademhaling help je je lichaam en geest in soepelheid, ontspanning en kracht. Je gaat vanzelf ontstressen, je concentratie versterkt en je ervaart voelbaar vernieuwde vitaliteit en vreugde.
Nog mogelijkheid voor inschrijving! Info en inschrijvingen bij: Vandenbriele Brigitte : Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. , gsm.: 0496/ 33 51 79 of tel.: 050/31 47 34


Halloween knutselactiviteit
woensdag 25 oktober
14u - 16u
Kind en Tiener
Varsenare
Tinneke DeLeu
0474 75 94 53
E-mail
Deze knutselactiviteit is voor kinderen vanaf 7 jaar. Er is keuze om een leuke lampion of heksenhoed te knutselen.
Ouders of grootouders mogen gratis mee knutselen met hun kinderen of kleinkinderen.(niet verplicht)
Breng zelf een goede schaar mee.
Prijs: 6 euro pp (leden van gezinsbond), 8euro pp(voor niet leden)
maximum 15 euro per gezin(leden) /20 euro(niet leden)
Graag inschrijven voor 22 oktober: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Prijs Leden: € 6 /persoon
Prijs niet-Leden: € 8/ persoon

Naar De Sierk met de Gezinsbond
dinsdag 31 oktober
VANAF 13u - 19u
Kind en Tiener
Varsenare
Liliane Cocquyt
0475 52 11 20
E-mail
Met de Gezinsbond Varsenare plannen we een bezoek aan Familiepark De Sierck in De Haan. In De Sierk kunnen de kinderen én ouders in de 54 speelhoeken terecht om er te toveren in de Woonwagen van de Goochelaar, te musiceren in het Fanfarekot, koprollen en molentjes te maken in de Acrobatenhoek, de lenigheid te testen in de Wagen van de Slangevrouw, en zoooooveel meer leuke circusactiviteiten. In de circustent is een extra ‘apenparcours’ gebouwd. De vertellers (Meneer Zee!) vertellen om 15u in de verwarmde pipowagen op maat van uw kinderen. Om 16 u is er voor iedereen gratis vieruurtje in de vorm van ‘koekestuutjes’! Feest dus! Inlichtingen en graag naam opgeven bij Liliane Cocquyt: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 0475 52 11 20. Betalen ter plaatse maar vergeet je lidkaart Gezinsbond niet want enkel daarmee krijg je de korting.
Prijs Leden: € 5 / persoon
Prijs niet-Leden: € 8/ persoon

Bezoek aan Vlaams Parlement en Garderobe Manneken Pis met trein.
woensdag 8 november
8.50u
Bezoeken - Reizen
GOSA
Rosette Verlinde – Van Zeveren
050 35 75 75
E-mail
Bezoek aan Vlaams Parlement en Garderobe Manneken Pis met trein.
Woensdag 8 november 2017 om 8u50 station Brugge afspraak beneden aan perron 4
De Garderobe van Manneken Pis heeft haar eigen museum. Een representatieve selectie van meer dan honderd kostuums rond zeven thema’s: aardrijkskunde, folklore, burgerinitiatieven en goede doelen, beroepen, bekende mensen en personages, sport en ontwerpers. Ze schetsen een beeld van de rijkdom in die fabelachtige en atypische collectie, die vandaag uit meer dan 1.000 kostuums bestaat. De traditie om het beeldje kledij aan te trekken, gaat terug tot de 17de eeuw en wordt in de Brusselse folklore levendig gehouden. Alle kostuums maken deel uit van het historisch erfgoed van Brussel. De rondleiding start in het Broodhuis met de zaal van het originele beeldje en zijn geschiedenis. De gids gaat met de groep tot aan de fontein van Manneken Pis langs verschillende fonteinen op de weg en brengt de groep tot de Garde-Robe. Daarna is er nog een vrij bezoek aan de kleedkamer van Manneken-Pis .
Het middagmaal (een vleesschotel, drank niet inbegrepen)) is voorzien in ‘De Loketten’ in het Huis van Vlaamse Volksvertegenwoordigers.
Tijdens een rondleiding krijgt u uitgebreide toelichting bij de werking van het Vlaams Parlement, het bijwonen van de vergadering van het Vlaams Parlement,de architectuur van de gebouwen en de Vlaamse hedendaagse kunst in het parlementsgebouw. Deelname per persoon 25 euro (treinticket niet inbegrepen) voor de vleesschotel, de gidsen en het bezoek aan de Garde-Robe Mannekens Pis.

Inschrijven bij Rosette Verlinde-Van Zeveren op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of telefoon 050 35 75 75 en door storten van € 25 per persoon op BE 22 0015 1427 1747 van GOSA Gewest Brugge voor 26 oktober 2017.
Prijs Leden: € 25 / persoon

inschrijven voor huisbezoek Sinterklaas
donderdag 9 november - zaterdag 11 november

Varia
Varsenare
Mieke Roelens
050 38 67 91
E-mail
De Sint brengt weer bezoeken aan de kinderen van Varsenare op vrijdag 1 december 2017 vanaf 18 uur en zaterdag 2 december 2017 vanaf 17 uur. Inschrijven is enkel mogelijk op het secretariaat van de Sint op donderdag 9 november tussen 19u30 en 20u30 en zaterdag 11 november tussen 10u en 11u in het Parochiaal Centrum, Westernieuwweg, 8490 Varsenare. Noteer deze datum indien je een huisbezoek wenst! De andere dagen is het secretariaat niet open want dan is het veel te druk voor de pieten om alles klaar te maken.
De inschrijving is pas geldig bij contante betaling. Gelieve de gegevens van de kinderen mee te brengen bij de inschrijving.

Aanvraag en hernieuwen kortingskaarten NMBS
Kortingskaart
Varsenare
Christiane Van den Eynde
050 38 43 24
E-mail
Op vrijdag 1 december van 18u tot 21 uur en zaterdag 2 december van 9u30 tot 12 uur bij Christiane Van den Eynde, Hagebos 4, Varsenare aanvraag of vernieuwing van de kinder-/jaarkaarten voor gezinnen met minstens drie kinderen waarvan de kortingskaarten vervallen op 31/12/2017. Breng de nodige documenten mee!

Prijs Leden: € 6 per gezin

Bezoek aan Sensotec in Jabbeke.
dinsdag 5 december
14.30u
Bezoeken - Reizen
GOSA
Rosette Verlinde – Van Zeveren
050 35 75 75
E-mail
Bezoek aan Sensotec in Jabbeke.
Dinsdag 5 december om 14u30 Vlamingveld 8 Jabbeke.
Sensotec is een bedrijf die hulpmiddelen voor blinden, slechtzienden en mensen met dyslexie of andere lees- of leerproblemen ontwikkelt en verdeelt.
Programma:
- Onthaal, kopje koffie of glaasje frisdrank, infomap met bedrijfs- en productinformatie
- Voorstelling bedrijf: historiek, activiteiten,…
- Praktijkgerichte infosessies:
Hulpmiddelen voor slechtzienden
Hulpmiddelen voor blinden
Hulpmiddelen voor personen met een lees- of leerbeperking zoals dyslexie.
Inschrijven bij Rosette Verlinde-Van Zeveren op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of telefoon 050 35 75 75 en door storten van € 11 per persoon op BE 22 0015 1427 1747 van GOSA Gewest Brugge voor 25 november 2017.

Prijs Leden: € 11 / persoon

Knutselen voor kerst
woensdag 27 december
14u
Kind en Tiener
Varsenare
Brigitte Vandenbriele
0496 33 51 79
E-mail
Noteer deze datum al, info volgt later.

Bestuur Varsenare(*)

FunctieContact
ErevoorzitterNoel Blontrock
Westernieuwweg 53
8490 Varsenare
tel: 050 39 27 91
VoorzitterKarl Vandermeersch
Reigerzele 22
8490 Varsenare
tel: 050 39 35 10
E-mail
SecretarisMieke Roelens
Hagebos 9
8490 Varsenare
tel: 050 38 67 91
E-mail
LedenadministratieJoelle De Daniloff
Uytdreve 58
8490 Varsenare
tel: - gsm: 0475 86 36 28
E-mail
PenningmeesterCarine Balbaert
Zandstraat 12B
8490 Varsenare
tel: - gsm: 0494 656 003
E-mail
BioscoopkaartenChristiane Van Den Eynde
Hagebos 4
8490 Varsenare
tel: 050 38 43 24
E-mail
CREFIBrigitte Vandenbriele
Schaakstraat 26
8490 Varsenare
tel: 050 31 47 34
E-mail
Gezinssportfederatie (GSF)Conny Vermoote
Ideveldstraat 7
8490 Jabbeke
tel: / - gsm: 0495 208 444
E-mail
Grootouders- en seniorenactie (GOSA)Dirk Rommel
Lindenlaan 11
8490 Varsenare
tel: 050 38 65 59
E-mail
GSM kaartenChristiane Van den Eynde
Hagebos 4
8490 Varsenare
tel: 050 38 43 24
E-mail
Jonge Gezinnen Actie (JGA)Lara Hugaert
Fonteinebeekdreef 17A
8490 Varsenare
tel: 050 35 93 18
E-mail
Kinderoppasdienst (KOD)Tinneke De Leu
Popstaelstraat 10
8490 Varsenare
tel: - gsm: 0474 75 94 53
E-mail
Kortingskaarten NMBSChristiane Van den Eynde
Hagebos 4
8490 Varsenare
tel: 050 38 43 24
E-mail
Lidkaart waarmee je spaartHilde Cherlet
Oude Dorpsweg 119 V1A1
8490 Varsenare
tel:
E-mail
NMBS passenChristiane Van den Eynde
Hagebos 4
8490 Varsenare
tel: 050 38 43 24
E-mail
Onthaal nieuwe ledenDina Casier
Legeweg 44
8490 Varsenare
tel: 050 39 69 98
E-mail
Sociaal Cultureel Werk (SCW)Mieke Roelens
Hagebos 9
8490 Varsenare
tel: 050 38 67 91
E-mail
BestuurslidLiliane Cocquyt
De Manlaan 8
8490 Varsenare
tel: 050 39 60 13
E-mail
Frank Debaere
Zandstraat 56
8490 Varsenare
tel: 050 39 58 07
E-mail
Marnix Deman
D'Hooghe Noene 23
8490 Varsenare
tel: 050 39 56 65
E-mail
Liliane Wittebolle
Grote Thems 100
8490 Varsenare
tel: 050 38 83 04
E-mail
Noot:Wanneer er géén contact voor een bepaalde functie vermeld staat (bvb Gezelschapsdienst, Gezinssportfederatie,...) kan u contact opnemen met de voorzitter. Die verwijst u graag door. Ook kan u contact opnemen met één van de zusterafdelingen.
(*)De persoonsgegevens kunnen niet worden overgenomen zonder voorafgaandelijke toestemming van de persoon in kwestie.