Even voorstellen

Onze afdeling draait op een team van bestuursleden waar vele handen het werk licht maken.

Ben je op zoek naar een verantwoordelijke van de kinderoppasdienst, wens je gsm-, NMBS-kaarten aan te kopen, wil je informatie over andere diensten, kijk dan snel even hier.

De Gezinsbond Zedelgem zoekt... nieuwe bestuursleden. In deze tijden waarin de dagtaak steeds moeilijker te combineren valt met de organisatie van het huishouden, is en blijft het verenigingsleven een belangrijk gegeven binnen een gemeente. Het verenigingsleven is een aangename uitlaatklep voor vele gezinnen. Om dit verenigingsleven gestalte te helpen geven zijn wij binnen de Gezinsbond nog op zoek naar een aantal geëngageerde mensen die bereid zijn een stukje van hun schaarse vrije tijd binnen onze vereniging te willen spenderen. Er wordt gepoogd om de last op het gezinsleven tot een minimum te beperken. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met tel. 050 20 87 77 of via mail Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Agenda

Iedereen is welkom op onze activiteiten, je kan ze terugvinden in onze agenda. Naast de activiteiten die wij zelf organiseren, ben je natuurlijk welkom op deze van alle afdelingen van het gewest Brugge en de zustergewesten. Heb je ideeën voor activiteiten, laat ons iets weten!

Voor wie snel geïnformeerd wil worden betreffende activiteiten en andere voordelen. Stuur uw e-mailadres door naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
Wij houden jullie op de hoogte: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. !

Links

Bezoek onze website: https://www.facebook.com/pages/Gezinsbond-Zedelgem/199092696812104
Geplande activiteiten

 • Klik hier om te filteren op type activiteit, afdeling...
  AFDELING

  Selecteer de afdelingen waarover u activiteiten wil vinden.

  Zedelgem
  Assebroek Beernem Brugge Herstberge Koolkerke
  Loppem Moerkerke - Damme Oostkamp Sint-Andries Sint-Joris Sint-Kruis
  Sint-Michiels Snellegem Sijsele Varsenare Waardamme Zedelgem
  ACTIVITEIT

  Selecteer de activiteiten waarover u informatie wenst.

  Alle activiteiten
  Tweedehandsbeurzen Ledenfeest Voordrachten Kind en Tiener Wandelen - Fietsen
  Bezoeken - Reizen Doe-activiteiten Sport Algemeen Yoga Zwemmen - Lopen
  Varia

  - (Retourneer eerste resultaten.)

 • Download de pdf versie van de Bondsklapper

Naaicafé
donderdag 10 oktober
19.00u
Doe-activiteiten
Zedelgem
Ann-Sofie Denoo
0476 383 008
E-mail
Gezellig samen naaien aan eigen projecten. Iedereen helpt elkaar verder. Wil je gratis een naaimachine gebruiken dan kan je die reserveren via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.. Inkom: €2,50; LDC De Braambeier, Loppemsestraat 14a, 8210 Zedelgem. Bijkomende data: 10, 17 en 24 oktober. Ook op 5 en 19 december.


Bezoek aan Louvain la Neuve en Afrika museum in Tervuren met bus. Volzet
dinsdag 22 oktober
7.30u
Bezoeken - Reizen
GOSA
Rosette Verlinde-Van Zeveren
050 35 75 75
E-mail
Bezoek aan Louvain la Neuve en Afrika museum in Tervuren met bus. Volzet
Dinsdag 22 oktober 2019 om 7.30u vertrek aan de parkeerplaats van Steenbrugge.
’s Morgens verkennen we met gids Louvain-la-Neuve uniek in de wereld dankzij de architectuur en het voetgangersgebied in de hele binnenstad. Het is ook de jongste stad van België (jaren '70). Louvain-la-Neuve boomt dankzij de stedelijke architectuur en het groen dat prominent aanwezig is. Die nieuwe stad gaat moeiteloos op in het landschap. Hieruit ontstaat dan een stadscentrum op mensenmaat dat uitsluitend voor voetgangers bedoeld is. Je vindt er alles wat een stad te bieden heeft en tegelijkertijd heerst er een unieke gezellige sfeer. Na de lunch (drank niet inbegrepen) rijden we naar Tervuren en brengen een bezoek aan het vernieuwd Afrika museum. Daar is er een vrij bezoek van ongeveer 2u.
Op de terugreis is er in Beernem een broodmaaltijd voorzien (drank inbegrepen).
Inschrijven bij Rosette Verlinde-Van Zeveren op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of telefoon 050 35 75 75 en door storten van € 65 per persoon op BE 22 0015 1427 1747 van Gosa Gewest Brugge voor 5 oktober.

Prijs Leden: € 65 / persoon

Start to tuinhier
dinsdag 29 oktober
19.30u
Doe-activiteiten
Zedelgem
Annelien Rogiers
0476 383 008
E-mail
Het doel van “start to tuinhier “ is mensen die weinig of geen ervaring hebben met tuinieren , op een praktische manier, helpen bij het opstarten en onderhouden van een moestuin.
We willen onze ervaringen met U delen, zodat het voor jullie wat vlotter loopt. Verwacht van ons geen boekenwijsheid maar een directe aanpak zoals bewerken van de grond, zaaien, planten en onderhouden van de moestuin , tot de oogst.
Op 29 okt willen we info uitwisselen, een agenda opstellen en horen wat jullie van ons verwachten.
Plaats 't Lokaal, Lokaalstraat 7, 8210 Veldegem.
De kalender: 29/10: eerste kennismaking en maken van afspraken. Februari: zaaien. April: planten. Juni: oogsten. In september is er een terugkommoment voorzien.
Aantal plaatsen is beperkt.


Familievoorstelling Badaboem voor iedereen vanaf 6 jaar
dinsdag 29 oktober
15.00u
Voordrachten
Zedelgem
Ronny Meulemeester
0476 383 008
E-mail
Badaboem is geschreven en geregisseerd door Nic Balthazar, die zelf ook een drummer is. Vandaar het thema: de liefde en de liefde voor muziek, slagwerk in het bijzonder. Van trommelkorpsen over rock-bands tot techno. Het is ook een poëtisch verhaal over een hopeloos verliefde trommelaar aan een prachtige drumster. Dat alles in een knetterende tekst op rijm, vol humor, maar ook met een diepere grondlaag, bij jong en oud al te herkenbaar: de strijd tegen je eigen kritische stem.
Een wervelend videospektakel ondersteunt een show waarin ook het publiek slagwerker wordt. Cultuurzaal Groene Meersen.
NICK BALTHAZAR, BERT HUYSENTRUYT EN ANNEBELLE DEWITTE.

Voorafgaand aan de voorstelling kunnen de kinderen deelnemen aan een workshop, gegeven door Tamboeri vzw. De volwassenen krijgen de mogelijkheid om ondertussen iets te drinken in de foyer.
Van 13.30u – 14.30u.
Deelname aan de workshop is gratis indien ticket voor Badaboem, maar inschrijven vooraf is noodzakelijk.

Tickets voor de voorstelling en de workshop via www.zedelgem.be/tickets
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. - 050/288330

Prijs Leden: € 5,50
Prijs niet-Leden: € 7,00

Naaiworkshop
donderdag 7 november - donderdag 28 november
19.00u
Doe-activiteiten
Zedelgem
Ann-Sofie Denoo
0476 383 008
E-mail
Start van een reeks naaiworkshops rond "feestjurk". Meer info kan je terugvinden op stikstofweebly.com. De data zijn: 7,14,21 en 28 november. Deze workshops gaan door in samenwerking met de Braambeier in LDC De Braambeier, Loppemsestraat, Zedelgem. We starten telkens om 19.00u.

Bezoek ”Koninklijk Werk IBIS” Bredene met eigen vervoer.
donderdag 14 november
13.45u
Bezoeken - Reizen
GOSA
Hugo Jonckheere
050 38 37 48
E-mail
Bezoek ”Koninklijk Werk IBIS” Bredene met eigen vervoer.
Donderdag 14 november 2019 afspraak om 13.45u aan gratis parking Prinses Elisabethlaan 8 8450 Bredene.
Het Koninklijk Werk Ibis werd in 1906 door Z.K.H. prins Albert opgericht.
Er wordt een thuis, opleiding en opvoeding gegeven aan kinderen vanaf 6 jaar die veelal omwille van een grote zorgvraag extra ondersteuning en begeleiding nodig hebben.
Alle 111 leerlingen(jongens) zijn intern en worden ondersteund en begeleid in hun groei naar een verdraagzame pluralistische levenshouding.
Het bezoek is een openbaring voor buitenstaanders .Er wordt koffie voorzien en een rondleiding met gids. De toegangsprijs € 4 / persoon gaat integraal naar de zorg en wordt ter plaatse geïnd.
Inschrijven voor 7 november bij Hugo Jonckheere tel. 050 38 37 48 of email Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.


Prijs Leden: € 4,00 / persoon

Veilig online: GAMEN
maandag 25 november
19.30u
Voordrachten
Zedelgem
Ronny Meulemeester
0476 383 008
E-mail
Gamen. Favoriet tijdverdrijf van massa's jongeren. Favoriete ergernisbron van massa's ouders. Wat maakt het allemaal zo leuk en aanlokkelijk? Wat moet je er zelf van kennen, wat zijn de valkuilen en risico's en hoe hou je het binnen de perken? Deze sessie dompelt je onder in de wereld van het gamen, geeft uitleg en tips en tilt je moeiteloos van het beginnerslevel naar dat van expert.

We werken met getuigenissen van kinderen/jongeren, ouders en experts. Via animatiefilmpjes en infographics krijgen ouders zicht op het mediagebruik van jongeren. De vorming is interactief opgebouwd met onder meer een quiz en een stellingenspel. Hierbij worden er heel wat concrete tips aangereikt.
Spiegelzaal, VBS De Leeuw.

Een samenwerking tussen Oudercomité VBS De Leeuw, Spes Nostra Instituut en De Gezinsbond.


Tweedehandsbeurs
zaterdag 30 november
14.00u-16.00u
Tweedehandsbeurzen
Zedelgem


Heb je kinderspullen liggen die wachten op een nieuwe eigenaar, neem dan deel aan de tweedehandsbeurs in LDC De Braambeier, Loppemsestraat Zedelgem. Inschrijven is verplicht, tijdens de eerste dagen kunnen enkel leden van Gezinsbond Zedelgem inschrijven. Hierdoor kunnen we jullie voorrang geven op de beste plaatsen. De beurs bezoeken is gratis en als lid van de Gezinsbond krijg je bovendien 5% korting op al je aankopen. Meer info: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. en ook via onze facebookpagina.
Er is gratis parking onder het WZC Het Klaverveld.


Ontbijt met de Sint
zondag 1 december
9.00u
Koken - Voeding
Zedelgem
Ronny Meulemeester
0476 383 008
E-mail
In LDC De Braambeier, Loppemsestraat Zedelgem het 2-jaarlijks ontbijt met ontvangst van de Sint. Ook mogelijkheid tot afhalen Bonnenboek 2020. Meer info via onze facebookpagina.

Bezoek aan vernieuwd Gruuthuse museum met gids.
dinsdag 10 december
14u of 14.30u
Bezoeken - Reizen
GOSA
Rosette Verlinde – Van Zeveren
050 35 75 75
E-mail
Bezoek aan vernieuwd Gruuthuse museum met gids.
Dinsdag 10 december om 14u of 14.30u afspraak aan ingang museum
Na een lange periode van restauratie is het Gruuthusepaleis helemaal klaar om bezoekers opnieuw te verwonderen, net zoals het eeuwen geleden ook al deed toen de heren van Gruuthuse er nog resideerden. De vele wenteltrappen en de aaneenschakeling van grote en kleine kamers in het voormalig stadspaleis maken van het museumparcours een spannende verkenningstocht Het museum etaleert 500 jaar boeiende Brugse geschiedenis: een rijke collectie kunstvoorwerpen, documenten en handschriften brengen de verhalen van de machthebbers en de rijke elite tot leven. Het museum verleent ook toegang tot de authentieke bidkapel die het Gruuthusepaleis verbindt met de Onze-Lieve-Vrouwekerk. Vanuit deze unieke privékapel konden de paleisbewoners in alle rust de mis bijwonen zonder zich onder het gewone volk te hoeven begeven. De rondleiding wordt uitgevoerd door de gidsenvereniging Gidsenbond. Inschrijven voor 1 december Rosette Verlinde-Van Zeveren op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of telefoon 050 35 75 75 en door storten van € 5 per persoon voor inwoners van Brugge (op vertoon identiteitskaart) en € 15 voor niet inwoners van Brugge op BE 22 0015 1427 1747 van Gosa Gewest Brugge


Prijs Leden: € 15,00 / persoon

Naaiworkshop
donderdag 12 december
19.00u
Doe-activiteiten
Zedelgem
Ann-Sofie Denoo
0476 383 008
E-mail
LDC De Braambeier, Loppemsestraat 14a, Zedelgem zetel lakentje maken.
Meer info via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..

Bestuur Zedelgem(*)

FunctieContact
VoorzitterRonny Meulemeester
Brugsestraat 178
8210 Zedelgem
tel: 050/208.777
E-mail
OndervoorzitterAnn Pattyn
Remi Claeysstraat 36
8210 Zedelgem
tel: 050/240.995
E-mail
SecretarisHilde Deklerck
Berkenhagestraat 66
8210 Zedelgem
tel: 050/240.397
E-mail
LedenadministratieKarien Desloovere
Fazantenlaan 40
8210 Zedelgem
tel: 050/208.460
E-mail
PenningmeesterNathalie Marteel
t Groenhof 34
8210 Zedelgem
tel:
E-mail
BioscoopkaartenEye-C
Snellegemsestraat 22
8210 Zedelgem
tel: 050 79 05 50
Gezinssportfederatie (GSF)Ann-Sofie Denoo
Aim? Claeysstraat 28
8210 Zedelgem
tel:
E-mail
Karien Desloovere
Fazantenlaan 40
8210 Zedelgem
tel: 050/208.460
E-mail
Ann Pattyn
Remi Claeysstraat 36
8210 Zedelgem
tel: 050/240.995
E-mail
Andy Slabbinck
Aim? Claeysstraat 27
8210 Zedelgem
tel:
E-mail
GSM kaartenEye-C
Snellegemsestraat 22
8210 Zedelgem
tel: 050 79 05 50
Jonge Gezinnen Actie (JGA)Annelien Rogiers
Engelstraat 1
8211 Zedelgem
tel:
E-mail
Kinderoppasdienst (KOD)Ann-Sofie Denoo
Aim? Claeysstraat 28
8210 Zedelgem
tel: 0475 955494 - gsm:
Kortingskaarten NMBSHilde Declerck
Berkenhagestraat 66
8210 Zedelgem
tel: 050 24 03 97
Lidkaart waarmee je spaartRonny Meulemeester
Brugsestraat 178
8210 Zedelgem
tel: 050 208 777 - gsm:
E-mail
NMBS passenEye-C
Snellegemsestraat 22
8210 Zedelgem
tel: 050 79 05 50
WebmasterHans Portier
Kruishillestraat 14
8210 Zedelgem
tel:
Noot:Wanneer er géén contact voor een bepaalde functie vermeld staat (bvb Gezelschapsdienst, Gezinssportfederatie,...) kan u contact opnemen met de voorzitter. Die verwijst u graag door. Ook kan u contact opnemen met één van de zusterafdelingen.
(*)De persoonsgegevens kunnen niet worden overgenomen zonder voorafgaandelijke toestemming van de persoon in kwestie.