Varsenare

Even voorstellen

Jaarlijks kiezen bijna 500 gezinnen uit Varsenare om lid te worden en /of te blijven van de Gezinsbond en te genieten van de verschillende activiteiten, voordelen en diensten die de Bond haar leden aanbiedt. We zijn dan ook de grootste vereniging in Varsenare.

Een enthousiaste groep vrijwilligers verzorgt verschillende activiteiten voor kinderen, jongeren, jonge en iets oudere gezinnen. Er is een grote waaier aan mogelijkheden en we hopen dat we u kunnen ontmoeten op een of andere gebeurtenis.

We kunnen nog altijd helpende handen gebruiken. Inlichtingen kan je krijgen bij de voorzitter of de secretaris.

 

Facebook

U kan ons volgen op onze facebook pagina: 

https://www.facebook.com/pages/Gezinsbond-Varsenare/1544578962451823

U kan ons ook vinden als u zoekt op 'gezinsbond varsenare' op zoeksites zoals http://google.be, http://bing.be , ...

 

Agenda

Iedereen is welkom op onze activiteiten, je kan ze terugvinden in onze agenda. Naast de activiteiten die wij zelf organiseren, ben je natuurlijk welkom op deze van alle afdelingen van het gewest Brugge en de zustergewesten. Heb je ideeën voor activiteiten, laat ons iets weten!

Mededelingen

Wens je de geboorte van je baby kenbaar te maken in de buurt? Dit kan door tijdig de ooievaar van de gezinsbond Varsenare te reserveren bij: Mieke Roelens, Hagebos 9, 8490 Varsenare tel 050 38 67 91.
Geplande activiteiten

 • Klik hier om te filteren op type activiteit, afdeling...
  AFDELING

  Selecteer de afdelingen waarover u activiteiten wil vinden.

  Varsenare
  Assebroek Beernem Brugge Herstberge Koolkerke
  Loppem Moerkerke - Damme Oostkamp Sint-Andries Sint-Joris Sint-Kruis
  Sint-Michiels Snellegem Sijsele Varsenare Waardamme Zedelgem
  ACTIVITEIT

  Selecteer de activiteiten waarover u informatie wenst.

  Alle activiteiten
  Tweedehandsbeurzen Ledenfeest Voordrachten Kind en Tiener Wandelen - Fietsen
  Bezoeken - Reizen Doe-activiteiten Sport Algemeen Yoga Zwemmen - Lopen
  Varia

  - (Retourneer eerste resultaten.)

 • Download de pdf versie van de Bondsklapper

Tai Chi Chuan
maandag 11 september - maandag 25 juni

Cursussen - Vorming
Varsenare
Vandenbriele Brigitte
050 31 47 34
E-mail
Tai Chi Chuan is een uitermate geschikte methode om soepelheid, stabiliteit en gevoeligheid te oefenen. De oefeningen zijn langzaam, niet hart- of longbelastend, zorgen voor alertheid bij de beoefenaar, kalmeren de geest en versterken het lichaam. Lessen op maandagavond in het Sportcentrum in Varsenare, lessenreeks in groepen afhankelijk van het niveau.Belangstelling? Info en inschrijven bij Brigitte Vandenbriele: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien., 050 31 47 34 of 0496 33 51 79.

KINDEROPPASDIENST Varsenare
Varia
Varsenare
Tinneke DeLeu
0474 75 94 53
E-mail
De kinderoppasdienst met verzekering! Alle aanvragen voor kinderoppas voor de afdeling Varsenare gebeuren met het online programma: www.kinderoppasdienst.be , gemakkelijk en zelf te besturen! Benieuwd? Ga eens kijken!!!
Alle inlichtingen bij de verantwoordelijke kinderoppasdienst Varsenare Tinneke De Leu, Popstaelstraat 10: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.. of 0474/759453
Zin om ook kinderoppas te zijn? Nieuwe kandidaat oppassers maken ook eerst een afspraak met Tinneke.


Verkoopspunt NMBS passen, lijnkaart De Lijn, bioscoopcheques, GSM- en kortingskaarten
Varia
Varsenare
Christiane Van den Eynde
050 38 43 24
Christiane Van den Eynde, Hagebos 4, Varsenare is de verantwoordelijke voor het verkooppunt van de NMBS-passen, bioscoopcheques, GSM kaarten. NIEUW: 10 beurten kaart van De Lijn met 10% korting. Indien ze afwezig is zal ze u helpen OP AFSPRAAK: tel. 050 38 43 24 of via mail Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. De korting wordt op de spaarkaart geplaatst, dus BRENG ALTIJD UW LIDKAART MEE. Ook aanvraag of hernieuwen kortingskaarten NMBS op hetzelfde adres en na afspraak.

Gezinsbond Varsenare op facebook
Varia
Varsenare


Wij heten u van harte welkom op onze Facebook pagina "Gezinsbond Varsenare". Ook langs deze weg blijft u op de hoogte van onze activiteiten. Word vandaag nog fan! We zouden het heel fijn vinden als u onze 'vind ik leuk' knop zou aanklikken.
Dank je wel bij voorbaat!


Cocktails en Mocktails
vrijdag 23 maart
20u
Voordrachten
Varsenare
Karl Vandermeersch
0485 15 28 64
E-mail
Franky Malbrancke, lesgever in Hotelschool Ter Duinen in Koksijde laat je kennis maken met uiteenlopende drankjes. Naast cocktails maak je ook kennis met mocktails (alcoholvrij) die door acties als 'tournée minerale' en derg. volop in de aandacht staan. Voor beide variaties worden originele, verfrissende en prachtig gepresenteerde drankjes bereid. Wedden dat je na deze voordracht geen probleem meer hebt om een BOB in het gezelschap te vinden... Voordracht in SPC Hof Ter Straeten in Varsenare. Inschrijven op voorhand bij Karl Vandermeersch: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 0485 15 28 64
Prijs Leden: € 20/ persoon
Prijs niet-Leden: € 25/ persoon

Paaseieren zoektocht in Beisbroek voor het gezin
zaterdag 31 maart

Kind en Tiener
Varsenare
Christiane Van den Eynde
050 38 43 24
E-mail
Een zoek en doe wandeling voor het ganse gezin in Beisbroek met paaseieren als beloning! En misschien kom je wel de Paashaas tegen! •
Start van de zoektocht : tussen 10 uur en 10.30 uur.
Afspraak : parking Beisbroek (ingang Diksmuidse Heirweg!!!)
Na de zoektocht kan er nog een drankje genuttigd worden.
Deelnameprijs: leden Gezinsbond: € 3 per kind - max. € 8 per gezin (onder zelfde dak) niet-leden Gezinsbond: € 5 per kind
Vooraf inschrijven is verplicht (tot 24 maart)via mail: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of tel. 050 38 43 24 Bij inschrijving duidelijk volledige naam en leeftijd kinderen vermelden + lidnummer Gezinsbond.
De inschrijving is pas definitief na overschrijving van het juiste bedrag op BE46 7381 2906 9636 van Gezinsbond Varsenare, met vermelding van volledige naam en leeftijd van de kinderen met eventueel lidnummer.

Prijs Leden: € 3 / kind
Prijs niet-Leden: € 5/ kind

10 tips om gezond ouder te worden
dinsdag 17 april
20u
Voordrachten
Varsenare
Dirk Rommel
050 38 65 59
E-mail
Voordracht door Dr.Ir. Eric De Maerteleire op dinsdag 17 april 2018 om 20u in SPC Hof Ter Straeten.
Iedereen wil oud worden maar niemand wil oud zijn. Waarom? De schrik voor aftakeling, zowel fysisch als psychisch ...
Het psychisch element: wat bepaalt geluk en wat kunnen we er zelf aan doen? Ook het fysisch element is niet te verwaarlozen. Belangrijk is de voeding: de hoofdelementen van een gezonde voeding worden besproken. Welke tekorten bij senioren? Hoe oplossen? Zin van supplementen bij het ouder worden? Belang van bewegen en hoe moeten we dit doen? Op al deze vragen wordt geprobeerd een antwoord te geven.


Prijs Leden: € 3
Prijs niet-Leden: € 4

Dru yoga op dinsdagvoormiddag en op woensdagvoormiddag
dinsdag 17 april - woensdag 27 juni

Cursussen - Vorming
Varsenare
Brigitte Vandenbriele
050 31 47 34
E-mail
De Gezinsbond Varsenare brengt een lessenreeks dru yoga op dinsdagvoormiddag en op woensdagvoormiddag telkens van 10u tot 11.30u in het sportcentrum te Varsenare. Er zijn enkele plaatsen vrij gekomen zowel op dinsdag als woensdagvoormiddag.Je kunt op elk moment instappen. Info en inschrijven: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 050 31 47 34 of 0496 33 51 79.
Bij dru yoga ligt het accent op Energy Block Release waarbij je met zachte opeenvolgende bewegingen stroming brengt in het lichaam. Dit bevrijdt geblokkeerde energie en werkt in op heel diep niveau. Elke les is opgebouwd uit een aantal opwarmingsoefeningen, een EBR, asana’s (lichaamshoudingen) en een diepe ontspanning...Er is veel aandacht voor het ademhalen.

Twee-daagse uitstap naar De Somme met overnachting te Abbeville
vrijdag 20 april - zaterdag 21 april

Bezoeken - Reizen
GOSA
Rosette Verlinde – Van Zeveren
050 35 75 75
E-mail
Tweedaagse uitstap naar De Somme met overnachting te Abbeville
Vrijdag 20 en zaterdag 21 april 2018 om 7.30 uur vertrek aan de parkeerplaats van Steenbrugge.
Begeleide tweedaagse met Philippe Despriet als gids.
Dag 1
Via autoroute naar Arras - hoofdplaats van Artesië. Korte rondrit, citadel, Arras-Memorial, Grote Markt - een enig bouwkundig geheel.
Koffiestop in Hotel Carnot Astoria.
Het Sommefront: Mailly-Maillet - een prachtig kerkportaal, 16de eeuw, typisch in Picardië.
Beaumont-Hamel - wandeling. Hier werd een New-Foundlandse eenheid vernietigd op 1 juli 1916. Loopgravencomplex. Ancrevallei - waar de Duitsers te pletter liepen. Helen's Tower - Ierse kerktoren, ter verovering van de beruchte Schwabenvesting werd een Iers regiment hier vernietigd op 1 juli 1916. Thiepval - het monument van de 73.000 vermisten. Longueval - enig in Frans-Vlaanderen, het Zuid-Afrikaanse herdenkingsmuseum. La Boisselle - mijnkrater 80m diameter en 22 m diep; hier begon het Sommeoffensief op 1 juli 1916.
Albert - middagmaal in Hotel de la Paix, driegangen menu en apéro, wijn, water en koffie.
De Sommevallei: Amiens - bezoek aan de wondermooie kathedraal. Doorheen de vallei met schilderachtige zichten, dorpjes, oude tradities. Picquigny - strategische burcht met kapittelkerk.
Hangest - een typisch dorpje langs de Sommevallei. Bourdon - wandeling op het Duitse kerkhof van 1940 (44.000 doden). St.-Ricquier - groot kerkelijk uitstralingspunt sinds de 9de eeuw. Bezoek aan de machtige abdij en indrukwekkende witstenen kerk. Prachtig departementaal museum .
Abbeville - Driegangenmaaltijd wijn, water en koffie en overnachting in Hotel Mercure Abbeville Centre Porte de la Baie de Somme.
Dag 2
Na het ontbijtbuffet vertrek voorzien omstreeks 9 uur. Rue - verdwenen haven. Heilige Geestkapel en belfort. Crécy-en-Ponthieu - Engels slagveld 1346. Valloires - fotostop met uitleg en halte in een der prachtigste Frans-Vlaamse abdijen, door een Oostenrijker ingericht ca. 1770 en intakt.
Authievallei - een parel van natuur, tradities, zichtpunten, lemen huizen, eeuwen lang grens van de Nederlanden; mooie kastelen en feodale dorpskernen.
Zoteux - middagmaal apéro, wijn en koffie in restaurant Au Marmiton
Desvres, keramiekstad. Dwars door het Rijksbos. Boulogne - rondrit rond Romeinse vesting, kathedraal en laagstad met haven. Audinghem - na-oorlogse architectuur. Wissant - de verzwolgen haven en de heuvels van het Boonse. Blanc Nez - bij helder weer, zicht op Engeland en het Kanaal.
Koffiehalte in Wierre-Effroy, het bekende bron- en volksdevotiecentrum rond Sinte-Godelieve van Gistel/Ste Godeleine.
Via snelweg terug over Calais - Grevelingen - Duinkerke en Steenvoorde naar Poperinge en Ieper met laatste gezamelijke avondstop in Hotel Flanders Lodge, broodplank en streekbier.
Terug via Kortrijk naar eindbestemming.
Prijs: overnachting, alle maaltijden met drank inbegrepen, bus met fooi chauffeur, begeleiding van gids: op basis van dubbel kamer 230/persoon, op basis van single kamer 255/persoon. Geen annulatie verzekering voorzien.
Inschrijven bij Rosette Verlinde-Van Zeveren op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of telefoon 050 35 75 75 en door storten van € 230 of € 255 per persoon op BE 22 0015 1427 1747 van GOSA Gewest Brugge voor 15 februari 2018.

Prijs Leden: € 230,00 / persoon

Fietspech onderweg, wat ermee?
woensdag 25 april
20u
Varia
Varsenare
Karl Vandermeersch
0485 15 28 64
E-mail
Je fietst graag, maar onderweg heb je pech… Wat te doen? Tom Gilté van Tom’s Bikes komt jullie uitleg geven rond veel voorkomende defecten bij het fietsen (binnenband steken, gebroken ketting herstellen, achterste versnelling bijregelen,...) en hoe je dit onderweg kan oplossen. Hij doet dit aan de hand van praktische voorbeelden in SPC Ter Straeten, zaal Crea. Prijs leden € 2, niet-leden €3. Inschrijven bij Karl Vandermeersch via mail: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of tel. 0485 15 28 64

Prijs Leden: € 2
Prijs niet-Leden: € 3

vegetarische lentegroenten
woensdag 2 mei
19u - 22u
Koken - Voeding
Varsenare
Karl Vandermeersch
0485 15 28 64
E-mail
In deze kookles onder leiding van Peter Vandermeersch, kok/docent van vegetarische kookschool „De zonnekeuken” (www.dezonnekeuken.be) ga je zelf aan de slag met de nieuwe groenten en het frisse en wilde groen van het moment. Je leert smaakvolle, verrassende, volwaardige en doordachte vegetarische lentebereidingen maken. Samen bereiden we een soep, een hoofdmaaltijd en een dessert, die we nadien samen ter plaatse degusteren. De recepten zijn steeds eenvoudig en gemakkelijk in te passen in de dagdagelijkse keuken. Deze activiteit is bedoeld als kennismaking en zowel geschikt voor beginners als voor mensen met ervaring. Locatie : Vrijetijdscentrum Jabbeke, Vlamingveld 40 te Jabbeke
Prijs (alles inbegrepen): leden Gezinsbond € 25, niet leden €35. Inschrijven op voorhand bij Karl Vandermeersch via een mail naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of tel.0485 15 28 64. Je bent ingeschreven na telefonisch contact of mail en na overschrijving van het bedrag op de rekening BE46 7381 2906 9636 met vermelding: Vegetarische lentegerechten + naam, lidnummer Gezinsbond.

Prijs Leden: € 25 / persoon
Prijs niet-Leden: € 35 / persoon

Garageverkoop
zaterdag 5 mei
8u -13u
Tweedehandsbeurzen
Varsenare
Lara Hugaert

E-mail
Woon je in Varsenare? Hou je een grote lenteschoonmaak, ben je van plan om te verhuizen, liggen berging en tuinhuis overvol? Kijk wat er weg mag en neem deel aan de tweede garageverkoop van Gezinsbond Varsenare op zaterdag 5 mei 2018. De verkoop in je eigen garage, carport of voortuin start om 8u tot 13u. Verkopers wenden zich tot Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. voor het bekomen van een verkopersfiche en bijhorend reglement. Uiterlijke inschrijvingsdatum is maandag 30 april 2018. Deelnemen kost € 5 voor leden Gezinsbond, niet-leden betalen € 10. De inschrijving is definitief na betaling van het inschrijvingsgeld op rek. BE46 7381 2906 9636 van Gezinsbond Varsenare. De volledige lijst met verkoopadressen is gratis en kan enkel op vrijdagavond 4 mei 2018 afgehaald worden tussen 18u en 20u in Hagebos 4 of op zaterdag 5 mei in Popstaelstraat 10. Je kan de lijst ook via mail aanvragen vanaf vrijdag 4 mei op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..
Prijs Leden: € 5
Prijs niet-Leden: € 10

Architecturale Zoute-wandeling Knokke.
dinsdag 15 mei
14.30u
Bezoeken - Reizen
GOSA
Hugo Jonckheere
050 38 37 48.
E-mail
Architecturale Zoute-wandeling Knokke.
Dinsdag 15 mei 2018 om 14u30 aan Albertplein Knokke.
Een interessante wandeling brengt u in een villawijk van Het Zoute en laat u kennismaken met de verschillende bouwstijlen van begin deze eeuw. Een gediplomeerde gids maakt je wegwijs in de binnenzak van het Zoute. Deze karakteristieke buurt werd destijds uitgetekend door de Duitse urbanist Stübben. De huidige villawijk. Het Zoute wordt nog steeds gekenmerkt door een aantal uitgangspunten van Stübben: veel groen, huizen gebaseerd op de Vlaamse hoevestijl (witgeschilderde muren, rode of rieten daken, ...), een hiërarchie van wegen (brede en rechte wegen t.o.v. kleine kronkelende paden) en behoud van de natuurlijke niveauverschillen. De wandeling duurt ongeveer 2 uren.
Wil tijdig inschrijven om eventueel een tweede gids te kunnen aanvragen. Deelname €5/persoon
ter plaatse te betalen en inschrijven kan bij Hugo Jonckheere: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of telefoon 050 38 37 48.
Prijs Leden: € 5.00 / persoon

Bezoek zeehaven Antwerpen met bus.
dinsdag 12 juni
7u30
Bezoeken - Reizen
GOSA
Rosette Verlinde-Van Zeveren
050 35 75 75
E-mail
Bezoek zeehaven Antwerpen met bus.
Dinsdag 12 juni om 7u30 vertrek aan de parkeerplaats van Steenbrugge.
9u30 ontvangst in het bezoekerscentrum Kieldrechtsluis vervolgens geleide rondrit in haven.
Bezoek aan Shipit (multimodale overslag), bezoek aan Katoen Natie.
12u30 broodjeslunch in "De Club" Kallo en daarna een tweede rondrit in de haven.
Bezoek aan ICO Terminal (behandeling van Roro), bezoek aan Euroports Leftbank (conventioneel stukgoed), bezoek aan Van Moer Rail (Logistics). Einde omstreeks 16u30.
's Avonds driegangen menu in restaurant "De vier Seizoenen" op het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke.
Inbegrepen in de prijs: bus + fooi chauffeur, gidsen, broodjesmaaltijd, driegangenmenu incl. koffie (niet andere dranken).
Inschrijven bij Rosette Verlinde-Van Zeveren op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of telefoon 050 35 75 75 en door storten van € 55 per persoon op BE 22 0015 1427 1747 van GOSA Gewest Brugge voor 28 mei 2018.

Prijs Leden: € 55,00 / persoon

Verrassende wandeltocht in Varsenare
zondag 24 juni
13.30u
Wandelen - Fietsen
Varsenare
Joëlle de Daniloff
0475 86 36 28
E-mail
Op zondag 24 juni kan je vanaf 13u30 in het Parochiaal Centrum een plannetje halen voor een leuke wandeltocht door de vele paden, velden en bos die Varsenare en omgeving rijk is. Er is een lus van 4 km en één van 8 km die los van elkaar of gebundeld kunnen gewandeld worden.
Tussendoor gelegenheid voor jong en oud om te genieten van volkspelen en een drankje te nuttigen.


Bestuur Varsenare(*)

FunctieContact
ErevoorzitterNoel Blontrock
Westernieuwweg 53
8490 Varsenare
tel: 050 39 27 91
VoorzitterKarl Vandermeersch
Reigerzele 22
8490 Varsenare
tel: 050 39 35 10
E-mail
SecretarisMieke Roelens
Hagebos 9
8490 Varsenare
tel: 050 38 67 91
E-mail
LedenadministratieJoelle De Daniloff
Uytdreve 58
8490 Varsenare
tel: - gsm: 0475 86 36 28
E-mail
PenningmeesterCarine Balbaert
Zandstraat 12B
8490 Varsenare
tel: - gsm: 0494 656 003
E-mail
BioscoopkaartenChristiane Van Den Eynde
Hagebos 4
8490 Varsenare
tel: 050 38 43 24
E-mail
CREFIBrigitte Vandenbriele
Schaakstraat 26
8490 Varsenare
tel: 050 31 47 34
E-mail
Gezinssportfederatie (GSF)Conny Vermoote
Ideveldstraat 7
8490 Jabbeke
tel: / - gsm: 0495 208 444
E-mail
Grootouders- en seniorenactie (GOSA)Dirk Rommel
Lindenlaan 11
8490 Varsenare
tel: 050 38 65 59
E-mail
GSM kaartenChristiane Van den Eynde
Hagebos 4
8490 Varsenare
tel: 050 38 43 24
E-mail
Jonge Gezinnen Actie (JGA)Lara Hugaert
Fonteinebeekdreef 17A
8490 Varsenare
tel: 050 35 93 18
E-mail
Kinderoppasdienst (KOD)Tinneke De Leu
Popstaelstraat 10
8490 Varsenare
tel: - gsm: 0474 75 94 53
E-mail
Kortingskaarten NMBSChristiane Van den Eynde
Hagebos 4
8490 Varsenare
tel: 050 38 43 24
E-mail
NMBS passenChristiane Van den Eynde
Hagebos 4
8490 Varsenare
tel: 050 38 43 24
E-mail
Onthaal nieuwe ledenDina Casier
Legeweg 44
8490 Varsenare
tel: 050 39 69 98
E-mail
Sociaal Cultureel Werk (SCW)Mieke Roelens
Hagebos 9
8490 Varsenare
tel: 050 38 67 91
E-mail
BestuurslidLiliane Cocquyt
De Manlaan 8
8490 Varsenare
tel: 050 39 60 13
E-mail
Frank Debaere
Zandstraat 56
8490 Varsenare
tel: 050 39 58 07
E-mail
Marnix Deman
D'Hooghe Noene 23
8490 Varsenare
tel: 050 39 56 65
E-mail
Liliane Wittebolle
Grote Thems 100
8490 Varsenare
tel: 050 38 83 04
E-mail
Noot:Wanneer er géén contact voor een bepaalde functie vermeld staat (bvb Gezelschapsdienst, Gezinssportfederatie,...) kan u contact opnemen met de voorzitter. Die verwijst u graag door. Ook kan u contact opnemen met één van de zusterafdelingen.
(*)De persoonsgegevens kunnen niet worden overgenomen zonder voorafgaandelijke toestemming van de persoon in kwestie.