Varsenare

Even voorstellen

Jaarlijks kiezen bijna 500 gezinnen uit Varsenare om lid te worden en /of te blijven van de Gezinsbond en te genieten van de verschillende activiteiten, voordelen en diensten die de Bond haar leden aanbiedt. We zijn dan ook de grootste vereniging in Varsenare.

Een enthousiaste groep vrijwilligers verzorgt verschillende activiteiten voor kinderen, jongeren, jonge en iets oudere gezinnen. Er is een grote waaier aan mogelijkheden en we hopen dat we u kunnen ontmoeten op een of andere gebeurtenis.

We kunnen nog altijd helpende handen gebruiken. Inlichtingen kan je krijgen bij de voorzitter of de secretaris.

 

Facebook

U kan ons volgen op onze facebook pagina: 

https://www.facebook.com/pages/Gezinsbond-Varsenare/1544578962451823

U kan ons ook vinden als u zoekt op 'gezinsbond varsenare' op zoeksites zoals http://google.be, http://bing.be , ...

 

Agenda

Iedereen is welkom op onze activiteiten, je kan ze terugvinden in onze agenda. Naast de activiteiten die wij zelf organiseren, ben je natuurlijk welkom op deze van alle afdelingen van het gewest Brugge en de zustergewesten. Heb je ideeën voor activiteiten, laat ons iets weten!

Mededelingen

Wens je de geboorte van je baby kenbaar te maken in de buurt? Dit kan door tijdig de ooievaar van de gezinsbond Varsenare te reserveren bij: Mieke Roelens, Hagebos 9, 8490 Varsenare tel 050 38 67 91.
Geplande activiteiten

 • Klik hier om te filteren op type activiteit, afdeling...
  AFDELING

  Selecteer de afdelingen waarover u activiteiten wil vinden.

  Varsenare
  Assebroek Beernem Brugge Herstberge Koolkerke
  Loppem Moerkerke - Damme Oostkamp Sint-Andries Sint-Joris Sint-Kruis
  Sint-Michiels Snellegem Sijsele Varsenare Waardamme Zedelgem
  ACTIVITEIT

  Selecteer de activiteiten waarover u informatie wenst.

  Alle activiteiten
  Tweedehandsbeurzen Ledenfeest Voordrachten Kind en Tiener Wandelen - Fietsen
  Bezoeken - Reizen Doe-activiteiten Sport Algemeen Yoga Zwemmen - Lopen
  Varia

  - (Retourneer eerste resultaten.)

 • Download de pdf versie van de Bondsklapper

Lessenreeks over gebruik en werking van kruiden
dinsdag 5 november - dinsdag 2 juni
14u - 16u
Doe-activiteiten
Varsenare
brigitte Vandenbriele
0496 33 51 79
E-mail
Lessenreeks in SPC Varsenare, zaal Crea. Onder de deskundige leiding van herboriste Anny Vanbranteghem leren we over het gebruik en de werking van kruiden. Anny gaf gedurende 20 jaar les aan herboristen in opleiding in Syntra West Brugge. Ook wij leren nu in een maandelijkse bijeenkomst op dinsdagnamiddag de kneepjes van het vak. In elke les wordt theorie afgewisseld met praktische toepassingen en wordt er (be-) geproefd vb thee proeven, balsems,tincturen,... en oliën maken. Er kan enkel ingeschreven worden voor de volledige reeks van 8 lessen (5 nov., 3 dec.,7 jan., 4 febr., 3 maart, 31 maart, 5 mei, 2 juni). Is volzet!
Prijs Leden: € 64,00/ persoon
Prijs niet-Leden: € 80,00/ persoon

KINDEROPPASDIENST Varsenare
Varia
Varsenare
Tinneke DeLeu
0474 75 94 53
E-mail
De kinderoppasdienst met verzekering! Alle aanvragen voor kinderoppas voor de afdeling Varsenare gebeuren met het online programma: www.kinderoppasdienst.be , gemakkelijk en zelf te besturen! Benieuwd? Ga eens kijken!!!
Alle inlichtingen bij de verantwoordelijke kinderoppasdienst Varsenare Tinneke De Leu, Popstaelstraat 10: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.. of 0474/759453
Zin om ook kinderoppas te zijn? Nieuwe kandidaat oppassers maken ook eerst een afspraak met Tinneke.


Verkoopspunt NMBS passen, lijnkaart De Lijn, bioscoopcheques, kortingskaarten
Varia
Varsenare
Christiane Van den Eynde
050 38 43 24
E-mail
Christiane Van den Eynde, Hagebos 4, Varsenare is de verantwoordelijke voor het verkooppunt van de NMBS-passen, bioscoopcheques, 10 beurten kaart van De Lijn met 10% korting. Indien ze afwezig is zal ze u helpen OP AFSPRAAK: tel. 050 38 43 24 of via mail Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. De korting wordt op de spaarkaart geplaatst, dus BRENG ALTIJD UW LIDKAART MEE. Ook aanvraag of hernieuwen kortingskaarten NMBS op hetzelfde adres en na afspraak.

Website en facebook van Gezinsbond Varsenare
Varia
Varsenare


Sedert begin december heeft de Gezinsbond Varsenare een nieuwe website. De link is: https://varsenare.gezinsbond.be Hier vind je alle info over onze eigen activiteiten maar ook de activiteiten van GOSA (voor senioren en grootouders) en van andere afdelingen. Ook alles van de Gezinsbond nationaal wat voor de leden interessant is (kortingen, speciale acties…). Neem eens een kijkje en plaats onze website bij je favorieten.
Ook de Facebook pagina "Gezinsbond Varsenare" is het bekijken waard! Langs deze weg blijft je ook op de hoogte van onze activiteiten.

Dru yoga op dinsdagvoormiddag of woensdagvoormiddag
vrijdag 3 januari - woensdag 24 juni
10u -11u30
Yoga
Varsenare
Brigitte Vandenbriele
0496 33 51 79
E-mail
De Gezinsbond Varsenare brengt een lessenreeks dru yoga op dinsdagvoormiddag en woensdagvoormiddag telkens van 10u tot 11u30 in het Sportcentrum van Varsenare. Bij dru yoga ligt het accent op Energy Block Release waarbij je met zachte opeenvolgende bewegingen stroming brengt in het lichaam. Dit bevrijdt geblokkeerde energie en werkt in op heel diep niveau. Elke les is opgebouwd uit een aantal opwarmingsoefeningen, lichaamshoudingen en een diepe ontspanning. Er is veel aandacht voor het ademhalen. Je kunt op elk moment instappen.

Resource Yoga
zaterdag 4 januari - donderdag 18 juni
20u tot 21.30u
Yoga
Varsenare
Brigitte Vandenbriele
0496 33 51 79
E-mail
Resource-yoga is een oefening die je geest en lichaam samenbrengt. De technieken laten toe dit weer te herstellen.
Met heel eenvoudige oefeningen (liggend, op stoel en rechtstaand ) je energie opnieuw laten stromen. De verschillende reeksen zijn zorgvuldig opgebouwd uit bewegingen, houdingen, dansen, ademhalings- en concentratie-oefeningen.
Info en inschrijvingen bij: Vandenbriele Brigitte: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. , gsm: 0496/ 33 51 79


Tai Chi Chuan
maandag 6 januari - maandag 22 juni

Sport Algemeen
Varsenare
Brigitte Vandenbriele
0496 33 51 79
E-mail
De lessenreeks Tai chi Chuan op maandagavond in het SPC Hof Ter Straeten in groepen afhankelijk van het niveau. Tai Chi Chuan is een uitermate geschikte methode om de vaardigheden (soepelheid en vertrekken vanuit een evenwichtspunt) te oefenen. De oefeningen zijn langzaam, niet hart- of longbelastend, zorgen voor alertheid bij de beoefenaar, kalmeren de geest en versterken het lichaam. De lessen worden gegeven door Luc Desmet. Info en inschrijven bij Brigitte Vandenbriele: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of GSM 0496 33 51 79

Insectenhotel maken
zondag 16 februari

Kind en Tiener
Varsenare
Brigitte Vandenbriele
0496 33 51 79
E-mail
We bouwen een insectenhotel op zondag 16 februari van 10u tot 12u in de blokhut van Beisbroek aan parking Diksmuidse Heirweg. Wie helpt de insecten door met allerlei materiaal een insectenhotel te bouwen? Bijen en insecten gebruiken dit om hun eitjes in te leggen en ook om te overwinteren. Samen maken we er iets mooi en origineel van! Graag helpende hand van papa of mama, opa of oma, want er wordt geboord en getimmerd. Prijs: (materiaal inbegrepen) leden Gezinsbond: € 4/ kind (max. € 10 per gezin onder zelfde dak) / niet leden betalen € 6 / kind.
Natuurlijk mag het hotel achteraf mee naar huis. Graag vooraf inschrijven op mail: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of gsm. 0496 335179 met vermelding naam kindje(s), leeftijd en lidnr. Gezinsbond. (graag ook vermelden indien vergezeld). Bedrag overschrijven op rekening van de Gezinsbond Varsenare: BE46 7381 2906 9636 + insectenhotel + naam kinderen. Wij voorzien materiaal maar zelf iets mee brengen mag ook.
Graag kledij die mag vuil worden.


Prijs Leden: € 4.00
Prijs niet-Leden: € 6,00

Slapeloosheid: wanneer de nacht eindeloos lijkt
dinsdag 18 februari
20u
Voordrachten
Varsenare
Karl Vandermeersch
0485 15 28 64
E-mail
Lezing door Annick Ruyts in de bibliotheek van Vrijetijdscentrum in Jabbeke.
Maar liefst één op drie Belgen slaapt slecht. In haar boek "Slapeloos" gaat Annick Ruyts samen met experten en lotgenoten op zoek naar de oorzaken en oplossingen van slapeloosheid. Al waarschuwt ze meteen dat er geen mirakeloplossingen bestaan. "Slapen is iets complex, niet slapen is nog complexer. Er bestaat niet zoiets als de ultieme slaaptip." Ruyts maakte eerder al een -nachtelijk- radioprogramma met dezelfde titel. Dat kwam er nadat haar getuigenis over slapeloosheid veel reacties had losgemaakt. "Gigantisch veel mensen hebben zich herkend in mijn probleem", zo vertelt ze. Ruyts heeft ook een televisieprogramma gemaakt over de problematiek: "De slapelozen". Inkom €5 met drankje inbegrepen. Samenwerking bibliotheek met Gezinsbonden Jabbeke. Inschrijven via Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.


Wonen nu en later
donderdag 20 februari
14u
Voordrachten
GOSA
Hugo Jonckheere
050 38 37 48
E-mail
De lezing vindt plaat in DC Ter Leyen Kroosmeers 1 8310 Assebroek. Als vijftig- of zestigplusser hoop je om nog een hele poos, en in goede gezondheid, te kunnen genieten van de jaren die voor je liggen. Wellicht het liefst in je vertrouwde stek. Zal dat kunnen? Wat is daar voor nodig? Sommigen nemen op dit ogenblik zelf nog heel veel zorg op voor de eigen ouder(s). Dat kan aanzetten tot denken. Is zo lang mogelijk thuis blijven wel het ideaal? Zou het comfortabeler zijn wanneer we kleiner wonen, maar dichter bij mogelijke ondersteuning? Eén goede keuze bestaat niet. Belangrijk is wel dat je voor jezelf of als koppel deze vragen open onderzoekt. Waar houd ik rekening mee om een goede afweging te maken? Wie kan mij daarbij steunen of begeleiden? Waar vind ik concrete informatie? Wat betekent het voor mijn contact met de kinderen? In dit vormingsmoment bekijken we verschillende vaststellingen en overwegingen hierrond. We maken kennis met enkele mogelijkheden en waarom deze voor sommigen een waardevolle keuze kunnen zijn. We zetten je op weg om interessante informatie op het spoor te komen. Luc Wouters werkte voor de studiedienst van de Gezinsbond en zetelde in de Vlaamse Woonraad. Hij schreef verschillende artikels in Knack. Toegangsprijs € 2. Inschrijven voor 15 februari bij Hugo Jonckheere, 050 38 37 48 of Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..
Prijs Leden: € 2,00 / persoon

Bezoek Geraardsbergen en Notre Dame à la Rose in Lessines
donderdag 12 maart
8u
Bezoeken - Reizen
GOSA
Rosette Verlinde-Van Zeveren
050 35 75 75
E-mail
Om 8u vertrek aan de parkeerplaats van Steenbrugge. In de voormiddag bezoeken we het centrum van Geraardsbergen met gids. Rond de Markt bevinden zich enkele unieke historische gebouwen en monumenten. De Sint-Bartholomeuskerk, de Marbol, het Stadhuis en uiteraard het befaamde Manneken Pis. ’s Middags een driegangenmenu in Lessines. In de namiddag bezoeken we met gids het hospitaal “Notre-Dame à la Rose”, Eén van de oudste hospitalen van Europa! Een statig en authentiek architecturaal geheel. Een plek vol emoties ook, en duizend facetten om te ontdekken: zijn barokke kapel, de kruisgang, zijn tuinen, ziekenzaal, klooster… Een oord vol betovering waar zorg voor ziel en lichaam onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. ’s Avonds is nog een broodjesmaaltijd voorzien in Aalter. Inschrijven bij Rosette Verlinde-Van Zeveren op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 050 35 75 75 en door storten van € 62 per persoon op BE 22 0015 1427 1747 van GOSA Gewest Brugge voor 1 maart 2020.

Prijs Leden: € 62,00 / persoon

Tweedehandsbeurs- zomerbeurs
zaterdag 14 maart
14u- 17u
Tweedehandsbeurzen
Varsenare
Joëlle de Daniloff

E-mail
Tafelverkoop van kinderkledij- babyartikelen- speelgoed in SPC Hof ter Straeten in Varsenare i.s.m. KWB Varsenare. (Nieuwe formule: u biedt zelf uw tweedehandsartikelen aan). Plaatsen beschikbaar vanaf 13u. Verkoop vanaf 14 u. Inschrijvingsavond voor verkopers: donderdag 13 februari van 18:30 tot 19:30 in het Par. Centrum, Westernieuwweg 5A (naast de school), Varsenare en kontante betaling of via mail: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. tot zaterdag 29 februari met overschrijving (rek. wordt medegedeeld na mail). Prijs per tafel of rek of lege plaats: € 8 voor leden Gezinsbond of KWB; € 12 voor niet leden. Kopers welkom!


Prijs Leden: € 8,00/ plaats
Prijs niet-Leden: € 12,00/ plaats

Paaseieren zoeken in Beisbroek
zaterdag 11 april
vanaf 10u- 10u30
Kind en Tiener
Varsenare


Paaseieren zoeken in Beisbroek op zaterdag 11 april 2020. Een zoek en doe wandeling voor het ganse gezin in Beisbroek met paaseieren als beloning! En misschien kom je wel de Paashaas tegen! Noteer al de datum, info volgt maar inschrijven verplicht.


Pasen Mega Gezinshappening
maandag 13 april

Kind en Tiener
Gewest


Zet 13 april 2020 nu alvast met stip in je agenda voor onze mega gezinshappening!
Tegen het einde van de dag kent de wereld van de paashaas voor jou geen geheimen meer!
Datum: 13 april 2020
Plaats: Provinciedomein Tilleghem
Organisatie: Gezinsbond en Provincie West-Vlaanderen
Hou onze site http://www.gezinsbondgewestbrugge.be in het oog voor verdere info.

Bezoek zeehaven Antwerpen per bus
dinsdag 21 april
7.30u
Bezoeken - Reizen
GOSA
Rosette Verlinde-Van Zeveren
050 35 75 75
E-mail
Om 7u30 vertrek aan de parkeerplaats van Steenbrugge. Ons havenbezoek start aan het iconische Havenhuis of het MAS Havenpaviljoen. Aan de luchtfoto krijgen we een zicht op de haven en tonen we naar welke plekken wij vandaag bezoeken. We stappen uit in Lillo-dorp en aan de Berendrechtsluis. Hier zitten we middenin de haven van Antwerpen met haar logistieke en industriële activiteiten. De gids neemt je mee voor een warme maaltijd. Dan trekken we na het eten meteen verder naar het Deurganckdok waar we naast gigantische containerschepen staan uitkijken op de grootste sluis ter wereld. Uitwaaien doen we met een korte wandeling in de polders. Bij goed weer heb we uitzicht tot in Nederland. ’s Avonds is nog een broodjesmaaltijd voorzien. Inbegrepen in de prijs: bus + fooi chauffeur, gidsen, lunch en broodjesmaaltijd. Inschrijven bij Rosette Verlinde-Van Zeveren op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 050 35 75 75 en door storten van € 65 per persoon op BE 22 0015 1427 1747 van GOSA Gewest Brugge voor 5 april 2020.
Prijs Leden: € 65,00 / persoon

Het microbioom, bron van alle ziekten?
dinsdag 19 mei
20u
Voordrachten
Varsenare
Dirk Rommel
050 38 65 59
E-mail
Het microbioom: voordracht over de inhoud van onze dikke darm en de effecten op onze gezondheid door Dr. ir. Eric De Maerteleire in SPC Hof Ter Straeten, Varsenare op dinsdag 19 mei (nieuwe datum) 2020 om 20u.
Welke ziekten kunnen ontstaan als de darmflora niet in evenwicht is? Klopt het dat er een relatie is tussen de bacteriën in onze dikke darm en obesitas, diabetes, kanker, depressies, ADHD, de ziekte van Alzheimer en Parkinson? Hoe krijgen we een gestoorde darmflora weer in evenwicht? Wat is de zeer belangrijke rol van de voeding hierin? Al ooit gehoord van een ‘faecestransplantatie’? Welke zijn de 10 gouden regels om het darmstelsel weer in evenwicht te brengen?
Toegang ter plaatse betalen: € 3 leden Gezinsbond, € 4 niet- leden


Prijs Leden: € 3,00
Prijs niet-Leden: € 4,00

Bestuur Varsenare(*)

FunctieContact
ErevoorzitterNoel Blontrock
Westernieuwweg 53
8490 Varsenare
tel: 050 39 27 91
VoorzitterKarl Vandermeersch
Reigerzele 22
8490 Varsenare
tel: 050 39 35 10
E-mail
SecretarisMieke Roelens
Hagebos 9
8490 Varsenare
tel: 050 38 67 91
E-mail
LedenadministratieJoelle De Daniloff
Uytdreve 58
8490 Varsenare
tel: - gsm: 0475 86 36 28
E-mail
PenningmeesterCarine Balbaert
Zandstraat 12B
8490 Varsenare
tel: - gsm: 0494 656 003
E-mail
BioscoopkaartenChristiane Van Den Eynde
Hagebos 4
8490 Varsenare
tel: 050 38 43 24
E-mail
CREFIBrigitte Vandenbriele
Schaakstraat 26
8490 Varsenare
tel: - gsm: 0496 33 51 79
E-mail
Gezinssportfederatie (GSF)Conny Vermoote
Ideveldstraat 7
8490 Jabbeke
tel: / - gsm: 0495 208 444
E-mail
Grootouders- en seniorenactie (GOSA)Dirk Rommel
Lindenlaan 11
8490 Varsenare
tel: 050 38 65 59
E-mail
GSM kaartenChristiane Van den Eynde
Hagebos 4
8490 Varsenare
tel: 050 38 43 24
E-mail
Kinderoppasdienst (KOD)Tinneke De Leu
Popstaelstraat 10
8490 Varsenare
tel: - gsm: 0474 75 94 53
E-mail
Kortingskaarten NMBSChristiane Van den Eynde
Hagebos 4
8490 Varsenare
tel: 050 38 43 24
E-mail
NMBS passenChristiane Van den Eynde
Hagebos 4
8490 Varsenare
tel: 050 38 43 24
E-mail
Onthaal nieuwe ledenDina Casier
Legeweg 44
8490 Varsenare
tel: 050 39 69 98
E-mail
Sociaal Cultureel Werk (SCW)Mieke Roelens
Hagebos 9
8490 Varsenare
tel: 050 38 67 91
E-mail
BestuurslidLiliane Cocquyt
De Manlaan 8
8490 Varsenare
tel: 050 39 60 13
E-mail
Marnix Deman
D'Hooghe Noene 23
8490 Varsenare
tel: 050 39 56 65
E-mail
Liliane Wittebolle
Grote Thems 100
8490 Varsenare
tel: 050 38 83 04
E-mail
Noot:Wanneer er géén contact voor een bepaalde functie vermeld staat (bvb Gezelschapsdienst, Gezinssportfederatie,...) kan u contact opnemen met de voorzitter. Die verwijst u graag door. Ook kan u contact opnemen met één van de zusterafdelingen.
(*)De persoonsgegevens kunnen niet worden overgenomen zonder voorafgaandelijke toestemming van de persoon in kwestie.