Varsenare

Even voorstellen

Jaarlijks kiezen bijna 500 gezinnen uit Varsenare om lid te worden en /of te blijven van de Gezinsbond en te genieten van de verschillende activiteiten, voordelen en diensten die de Bond haar leden aanbiedt. We zijn dan ook de grootste vereniging in Varsenare.

Een enthousiaste groep vrijwilligers verzorgt verschillende activiteiten voor kinderen, jongeren, jonge en iets oudere gezinnen. Er is een grote waaier aan mogelijkheden en we hopen dat we u kunnen ontmoeten op een of andere gebeurtenis.

We kunnen nog altijd helpende handen gebruiken. Inlichtingen kan je krijgen bij de voorzitter of de secretaris.

 

Facebook

U kan ons volgen op onze facebook pagina: 

https://www.facebook.com/pages/Gezinsbond-Varsenare/1544578962451823

U kan ons ook vinden als u zoekt op 'gezinsbond varsenare' op zoeksites zoals http://google.be, http://bing.be , ...

 

Agenda

Iedereen is welkom op onze activiteiten, je kan ze terugvinden in onze agenda. Naast de activiteiten die wij zelf organiseren, ben je natuurlijk welkom op deze van alle afdelingen van het gewest Brugge en de zustergewesten. Heb je ideeën voor activiteiten, laat ons iets weten!

Mededelingen

Wens je de geboorte van je baby kenbaar te maken in de buurt? Dit kan door tijdig de ooievaar van de gezinsbond Varsenare te reserveren bij: Mieke Roelens, Hagebos 9, 8490 Varsenare tel 050 38 67 91.
Geplande activiteiten

 • Klik hier om te filteren op type activiteit, afdeling...
  AFDELING

  Selecteer de afdelingen waarover u activiteiten wil vinden.

  Varsenare
  Assebroek Beernem Brugge Herstberge Koolkerke
  Loppem Moerkerke - Damme Oostkamp Sint-Andries Sint-Joris Sint-Kruis
  Sint-Michiels Snellegem Sijsele Varsenare Waardamme Zedelgem
  ACTIVITEIT

  Selecteer de activiteiten waarover u informatie wenst.

  Alle activiteiten
  Tweedehandsbeurzen Ledenfeest Voordrachten Kind en Tiener Wandelen - Fietsen
  Bezoeken - Reizen Doe-activiteiten Sport Algemeen Yoga Zwemmen - Lopen
  Varia

  - (Retourneer eerste resultaten.)

 • Download de pdf versie van de Bondsklapper

KINDEROPPASDIENST Varsenare
Varia
Varsenare
Tinneke DeLeu
0474 75 94 53
E-mail
De kinderoppasdienst met verzekering! Alle aanvragen voor kinderoppas voor de afdeling Varsenare gebeuren met het online programma: www.kinderoppasdienst.be , gemakkelijk en zelf te besturen! Benieuwd? Ga eens kijken!!!
Alle inlichtingen bij de verantwoordelijke kinderoppasdienst Varsenare Tinneke De Leu, Popstaelstraat 10: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.. of 0474/759453
Zin om ook kinderoppas te zijn? Nieuwe kandidaat oppassers maken ook eerst een afspraak met Tinneke.


Verkoopspunt NMBS passen, lijnkaart De Lijn, bioscoopcheques, GSM- en kortingskaarten
Varia
Varsenare
Christiane Van den Eynde
050 38 43 24
Christiane Van den Eynde, Hagebos 4, Varsenare is de verantwoordelijke voor het verkooppunt van de NMBS-passen, bioscoopcheques, GSM kaarten. NIEUW: 10 beurten kaart van De Lijn met 10% korting. Indien ze afwezig is zal ze u helpen OP AFSPRAAK: tel. 050 38 43 24 of via mail Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. De korting wordt op de spaarkaart geplaatst, dus BRENG ALTIJD UW LIDKAART MEE. Ook aanvraag of hernieuwen kortingskaarten NMBS op hetzelfde adres en na afspraak.

Gezinsbond Varsenare op facebook
Varia
Varsenare


Wij heten u van harte welkom op onze Facebook pagina "Gezinsbond Varsenare". Ook langs deze weg blijft u op de hoogte van onze activiteiten. Word vandaag nog fan! We zouden het heel fijn vinden als u onze 'vind ik leuk' knop zou aanklikken.
Dank je wel bij voorbaat!


Tai Chi Chuan
maandag 7 januari - maandag 24 juni

Sport Algemeen
Varsenare
Brigitte Vandenbriele
0496 33 51 79
E-mail
De lessenreeks Tai chi Chuan wordt verder gezet op maandagavond in het SPC Hof Ter Straeten in groepen afhankelijk van het niveau.

Resource-yoga korte reeks 8 lessen
woensdag 6 februari - woensdag 3 april
20u - 21.30u
Yoga
Varsenare
Brigitte Vandenbriele
0476 33 51 79
E-mail
Met heel eenvoudige oefeningen (liggend, op stoel en rechtstaand ) je energie opnieuw laten stromen. De verschillende reeksen zijn zorgvuldig opgebouwd uit bewegingen, houdingen, dansen, ademhalings- en concentratieoefeningen. De filosofie van Resource-yoga zegt dat de oorzaken van fysieke, emotionele, intellectuele, relationele, en omgevingsproblemen te vinden zijn in een ontregelde energie-circulatie. Resource-yoga is een oefening die je geest en lichaam samenbrengt. De technieken laten toe dit weer te herstellen. Lesgever Dirk Deleyn.
Prijs Leden: €32
Prijs niet-Leden: € 40

Hoe toxisch is onze voeding?
dinsdag 26 maart
20u
Voordrachten
Varsenare
Dirk Rommel
050 38 65 59
E-mail
door Dr. ir. Eric De Maerteleire op dinsdag 26 maart 2019 om 20u in SPC Hof Ter Straeten .
Hoe toxisch is onze voeding m.a.w. welke stoffen komen, al dan niet gewenst, in onze voeding terecht en kunnen zo schadelijke effecten aan onze gezondheid veroorzaken?
In eerste instantie wordt gedacht aan contaminanten zoals: hormonen, pesticide residuen, zware metalen, antibiotica en zo verder, toegevoegd of van nature in de voeding. Ook de E-nummers worden besproken . Hoe kunnen we de risico’s m.b.t. de toxiciteit van onze voeding spreiden of vermijden?

Prijs Leden: € 3
Prijs niet-Leden: € 4

Start to run
dinsdag 9 april - dinsdag 11 juni
19.30u
Zwemmen - Lopen
Varsenare
Conny Vermoote
0495 20 84 44
E-mail
Zin om te sporten? Vlieg uit de startblokken met "Start to run". In 10 weken leer je 5 km lopen en dit onder deskundige begeleiding. Startplaats aan Koetsenhuis Beisbroek Sint Andries (Zeeweg 98) telkens op dinsdag om 19.30u van 9 april tot 11 juni. Info en inschrijven op voorhand: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of tel 0495 20 84 44.Leden Gezinsbond betalen €20 (verzekering+ lessen) -vanaf 2 pers. in zelfde gezin €10 korting op totale prijs. Niet-leden betalen € 30. Ten laatste inschrijven tegen 6 april en betalen op rek. BE46 7381 2906 9636 van Gezinsbond Varsenare met vermelding naam, adres, geboortedatum en lidnr. Gezinsbond.
Prijs Leden: € 20
Prijs niet-Leden: € 30

Paaseieren zoeken in Beisbroek
zaterdag 20 april
start 10u à 10.30u
Kind en Tiener
Varsenare
Christiane Van den Eynde
050 38 43 24
E-mail
Een zoek-en doe-wandeling voor het ganse gezin in Beisbroek met paaseieren als beloning! En misschien kom je wel de Paashaas tegen! Start van de zoektocht: tussen 10u en 10.30u. Afspraak : parking Beisbroek (ingang Diksmuidse Heirweg!!!). Na de zoektocht kan er nog een drankje genuttigd worden. Deelnameprijs:leden Gezinsbond: € 3 per kind - max. € 8 per gezin (onder zelfde dak)/ niet-leden Gezinsbond: € 5 per kind .
Vooraf inschrijven is verplicht (tot 13 april) via mail: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of tel.: 050 38 43 24 Bij inschrijving duidelijk volledige naam en leeftijd kinderen vermelden + lidnummer Gezinsbond. De inschrijving is pas definitief na overschrijving van het juiste bedrag op BE46 7381 2906 9636 van Gezinsbond Varsenare, met vermelding van volledige naam en leeftijd van de kinderen met eventueel lidnummer.
Prijs Leden: € 3/ kind
Prijs niet-Leden: € 5/ kind

Dru yoga op dinsdagvoormiddag of woensdagvoormiddag
dinsdag 23 april - woensdag 26 juni
10u -11u30
Yoga
Varsenare
Brigitte Vandenbriele
0496 33 51 79
E-mail
De Gezinsbond Varsenare brengt een lessenreeks dru yoga op dinsdagvoormiddag en woensdagvoormiddag telkens van 10u tot 11u30 in het Sportcentrum van Varsenare. Bij dru yoga ligt het accent op Energy Block Release waarbij je met zachte opeenvolgende bewegingen stroming brengt in het lichaam. Dit bevrijdt geblokkeerde energie en werkt in op heel diep niveau. Elke les is opgebouwd uiteen aantal opwarmingsoefeningen, lichaamshoudingen en een diepe ontspanning. Er is veel aandacht voor het ademhalen. Je kunt op elk moment instappen.

Havenrondvaart en bezoek Seafront Zeebrugge
vrijdag 26 april
10.45u
Bezoeken - Reizen
GOSA
Rosette Verlinde-Van Zeveren
050 35 75 75
E-mail
Havenrondvaart en bezoek Seafront Zeebrugge (Volgeboekt)
Vrijdag 26 april 2019 om 10.45u Tijdokstraat (hoek Vismijnstraat) Zeebrugge.
De verplaatsing naar Zeebrugge wordt gemaakt met eigen vervoer.
Om 11 uur schepen we in op het nieuwste passagiersschip van België en bezoeken een wereldhaven in volle actie ! Ankerplaats van vrachtgiganten, ferry's, cruiseschepen, vissersboten, sleepboten, luxe jachten… op nauwelijks enkele passen van elkaar. In volle actie! Onderweg ontmoeten we de Belgische marinebasis, de gasterminal en de windturbines op de strekdam. Het sterneneiland (met zijn duizenden zeevogels) en één van de grootste sluizen ter wereld krijg je er sowieso bij! De tocht met audiovisuele gidsing (75 min) geeft u na afloop een gans andere kijk op een wereldhaven. Een boottocht om niet snel te vergeten.
Om 12.30u aperitief, een warme visschotel en koffie in het Ibis Styles hotel Kustlaan 99 Zeebrugge.
Om 14.30u bezoek aan Seafront, het boeiende themapark over zee en zeevaart, vis en visserij bezoeken we met gids.
Inschrijven bij Rosette Verlinde-Van Zeveren op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of telefoon 050 35 75 75 en door storten van € 50 per persoon op BE 22 0015 1427 1747 van GOSA Gewest Brugge voor 2 april 2019.
Prijs Leden: € 50.00 / persoon

Creatief met seizoensgroenten van de lente, de natuurlijke vegetarische keuken
dinsdag 30 april
19u
Koken - Voeding
Varsenare
Karl Vandermeersch
0485 15 28 64
E-mail
Kok Peter Vandermeersch (De Zonnekeuken) leert ons hoe we seizoensgroenten, granen en kruiden kunnen combineren tot een evenwichtige maaltijd. We bereiden een voor-, hoofdgerecht en dessert. De recepten zijn steeds eenvoudig en gemakkelijk in te passen in de dagdagelijkse keuken en in gezinnen met kinderen. Deze activiteit is bedoeld als kennismaking en zowel geschikt voor beginners als voor mensen met ervaring. Afspraak in de keuken van het Vrijetijdscentrum, Vlamingveld in Jabbeke. Breng een schort en handdoek mee. De maaltijd met bio-ingrediënten is in de prijs begrepen. Inlichtingen en inschrijven bij Karl Vandermeersch: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of tel. 0485 15 28 64. Prijs: leden Gezinsbond 18€, niet-leden 25€. storten op rek.BE46 7381 2906 9636 (vermelden naam +lidnr.).


Prijs Leden: € 18
Prijs niet-Leden: € 25

Kaas en bier avond
vrijdag 3 mei
20u
Koken - Voeding
Varsenare
Karl Vandermeersch
0485 15 28 64
E-mail
Guido Vandenbussche (Zytholoog én docent Zythologie aan Syntra) vertelt ons over de ingrediënten en het brouwproces van een 6-tal bieren. Daarna gaan wij de proeftoer op, gecombineerd met zes kazen. Leden Gezinsbond betalen 33€, niet-leden 40€. Plaats: Zaal Idea SPC Ter Straeten, Hof ter Straeten in Varsenare. Inlichtingen en inschrijven vóór 27 april bij Karl Vandermeersch: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 0485 15 28 64 en bedrag storten op rek.BE46 7381 2906 9636 van Gezinsbond Varsenare met vermelden kaas + naam + lidnr. Gezinsbond


Prijs Leden: € 33
Prijs niet-Leden: € 40

Vier-daagse uitstap naar Normandië met overnachtingen in Luc-Sur-Mer.
woensdag 15 mei - zaterdag 18 mei
7.30u
Bezoeken - Reizen
GOSA
Rosette Verlinde – Van Zeveren
050 35 75 75
E-mail
Vier-daagse uitstap naar Normandië met overnachtingen in Luc-Sur-Mer.
Woensdag 15 mei tot zaterdag 18 mei 2019 om 7.30 uur vertrek aan de parkeerplaats van Steenbrugge. Begeleide vierdaagse in volpension met Philippe Despriet als gids.
We overnachten in Luc-Sur-Mer en bezoeken onder ander Rouen, de Pegasus Bridge, Balleroy, de baai van Mont-Saint-Michel, Mont d'Huisnes, Jardin des Plantes van Avranches, Villedieu-les-Poêles, St.-Laurant-sur-Mer, Pointe du Hoc, Saint-Mèrre-Eglise, Honfleur, Ardouval.
Wie het volledig programma wil ontvangen mailt naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
Info en inschrijven bij Rosette Verlinde-Van Zeveren op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of telefoon 050 35 75 75 en door storten van € 545 of € 662 (voor single) per persoon op
BE 22 0015 1427 1747 van GOSA Gewest Brugge voor 10 februari 2019.
Prijs Leden: € 545.00 / persoon

Verrassende wandeltocht door Varsenare
zondag 26 mei
start 13.30u à 15u
Wandelen - Fietsen
Varsenare
Joëlle de Daniloff
0475 86 36 28
E-mail
De Gezinsbond organiseert een leuke wandeltocht door de vele paden, velden en bossen die Varsenare en omgeving rijk zijn. Er is een lus van 4 km en 7 km die los van elkaar of gebundeld kunnen gewandeld worden. Op de stopplaats is er gelegenheid voor jong en oud om te genieten van volksspelen en om een drankje te nuttigen.
Inschrijven bij Joëlle de Daniloff via mail Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of tel 0475 86 36 28 (na 18u). Je bent ingeschreven na tel. contact of mail. Gratis activiteit!
Prijs Leden: gratis deelname

Tasty Belle Epoque- ontdek Wenduine op smaakvolle wijze
zaterdag 15 juni
14u30
Bezoeken - Reizen
Varsenare
Conny Vermoote

E-mail
Een erfgoedwandeling met gids doorheen deze prachtige badplaats met hier en daar een stop om de innerlijke mens te versterken: dat is Tasty Belle Epoque. Vertrekplaats: toerismekantoor Wenduine, Leopold II laan om 14u30 stipt. Max. 25 deelnemers toegelaten. Vooraf inschrijven op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. en na bevestiging van inschrijving €15/ pers. overschrijven op BE46 7381 2906 9636.
Prijs Leden: € 15/ pers.

Bezoek Koekelare en zijn unieke brouwerijsite met bus
woensdag 26 juni
8.45u
Bezoeken - Reizen
GOSA
Rosette Verlinde – Van Zeveren
050 35 75 75
E-mail
Bezoek Koekelare en zijn unieke brouwerijsite met bus.
Woensdag 26 juni om 8.45u vertrek aan de parkeerplaats van Steenbrugge.
We starten met de ludieke documentaire “Les Godverdommes sont là”, verwijzend naar de bijnaam van de Vlaamse seizoenarbeiders in Frankrijk. Die doet je helemaal inleven in de wereld van de Fransmans. De documentaire duurt 50 minuten. Een gids neemt je nadien mee op sleeptouw door de monumentale brouwerij, die oorspronkelijk dateert uit de jaren 1790 en door de gemeente volledig werd gerestaureerd. In september 1993 mocht het gemeentebestuur de prijs Vlaams Monument in ontvangst nemen voor deze geslaagde renovatie. Met respect voor het verleden werd de voormalige brouwerij-mouterij Christiaen, in het hart van de gemeente, omgevormd van een industrieel gebouw naar cultureel erfgoed: de vroegere moutzolder is nu het Käthe Kollwitz Museum, dat het verhaal vertelt van hoe de Duitse kunstenares omgaat met het verlies van haar zoon Peter aan het WOI-front. De stookplaats is er omgebouwd tot Yves Rhayékamer, een hommage aan de beeldhouwer en kunstschilder. De bijgebouwen van de brouwerij (paardenstallen, hopkelder & bergruimte) zijn vandaag de thuis van het Fransmansmuseum (of ‘bietenmannen’). Bovendien vind je op de site ook enkele kunstwerken terug, onder meer van de hand van Willem Vermandere. Na een deugddoend middagmaal in Bistrant Spanje (op wandelafstand van de musea), vertrek je richting het Lange Max Museum. Daar krijg je kwalitatieve informatie gecombineerd met moderne presentatietechnieken over het voormalige grootste Duitse kanon dat voornamelijk vuurde op Duinkerke. De indrukwekkende geschut bedding van het kanon is op wandel afstand bereikbaar. Daarna genieten we nog na met 2 pannenkoeken en 2 koffies.
Inschrijven bij Rosette Verlinde – Van Zeveren op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 050 35 75 75 en door storten van € 45,00 per persoon op rekening BE22 0015 1427 1747 op naam van GOSA Gewest Brugge voor 2 juni 2019.

Prijs Leden: € 45 / persoon

Bezoek domein Raversijde met eigen vervoer.
Bezoeken - Reizen
GOSA


Noteer nu al in uw agenda:
donderdag 12 september : Bezoek domein Raversijde met eigen vervoer.Bestuur Varsenare(*)

FunctieContact
ErevoorzitterNoel Blontrock
Westernieuwweg 53
8490 Varsenare
tel: 050 39 27 91
VoorzitterKarl Vandermeersch
Reigerzele 22
8490 Varsenare
tel: 050 39 35 10
E-mail
SecretarisMieke Roelens
Hagebos 9
8490 Varsenare
tel: 050 38 67 91
E-mail
LedenadministratieJoelle De Daniloff
Uytdreve 58
8490 Varsenare
tel: - gsm: 0475 86 36 28
E-mail
PenningmeesterCarine Balbaert
Zandstraat 12B
8490 Varsenare
tel: - gsm: 0494 656 003
E-mail
BioscoopkaartenChristiane Van Den Eynde
Hagebos 4
8490 Varsenare
tel: 050 38 43 24
E-mail
CREFIBrigitte Vandenbriele
Schaakstraat 26
8490 Varsenare
tel: 050 31 47 34
E-mail
Gezinssportfederatie (GSF)Conny Vermoote
Ideveldstraat 7
8490 Jabbeke
tel: / - gsm: 0495 208 444
E-mail
Grootouders- en seniorenactie (GOSA)Dirk Rommel
Lindenlaan 11
8490 Varsenare
tel: 050 38 65 59
E-mail
GSM kaartenChristiane Van den Eynde
Hagebos 4
8490 Varsenare
tel: 050 38 43 24
E-mail
Jonge Gezinnen Actie (JGA)Lara Hugaert
Fonteinebeekdreef 17A
8490 Varsenare
tel: 050 35 93 18 - gsm: 0478 31 28 13
E-mail
Kinderoppasdienst (KOD)Tinneke De Leu
Popstaelstraat 10
8490 Varsenare
tel: - gsm: 0474 75 94 53
E-mail
Kortingskaarten NMBSChristiane Van den Eynde
Hagebos 4
8490 Varsenare
tel: 050 38 43 24
E-mail
Lidkaart waarmee je spaartLara Hugaert
Fonteinebeekdreef 17 A
8490 Varsenare
tel: - gsm: 0478 31 28 13
E-mail
NMBS passenChristiane Van den Eynde
Hagebos 4
8490 Varsenare
tel: 050 38 43 24
E-mail
Onthaal nieuwe ledenDina Casier
Legeweg 44
8490 Varsenare
tel: 050 39 69 98
E-mail
Sociaal Cultureel Werk (SCW)Mieke Roelens
Hagebos 9
8490 Varsenare
tel: 050 38 67 91
E-mail
BestuurslidLiliane Cocquyt
De Manlaan 8
8490 Varsenare
tel: 050 39 60 13
E-mail
Marnix Deman
D'Hooghe Noene 23
8490 Varsenare
tel: 050 39 56 65
E-mail
Liliane Wittebolle
Grote Thems 100
8490 Varsenare
tel: 050 38 83 04
E-mail
Noot:Wanneer er géén contact voor een bepaalde functie vermeld staat (bvb Gezelschapsdienst, Gezinssportfederatie,...) kan u contact opnemen met de voorzitter. Die verwijst u graag door. Ook kan u contact opnemen met één van de zusterafdelingen.
(*)De persoonsgegevens kunnen niet worden overgenomen zonder voorafgaandelijke toestemming van de persoon in kwestie.