Even voorstellen

Onze afdeling draait op een team van vrijwilligers waar vele handen het werk licht maken. Wij zoeken steeds mensen die ons team verder willen helpen uitbouwen. Interesse? Neem dan contact op met onze voorzitter.

We komen een 6-tal keer per jaar met zijn allen samen in het CM-lokaal (centrum Sint-Michiels). Voor grotere activiteiten zoals ons Ontbijt, ons Ledenfeest/borrel komen we nog enkele keren samen in kleinere groepjes.

Ben je op zoek naar een verantwoordelijke van de kinderoppasdienst, wens je gsm-, NMBS-kaarten aan te kopen, wil je informatie over andere diensten, kijk dan snel even hieronder.

Agenda

Iedereen is welkom op onze activiteiten, je kan ze terugvinden in onze agenda. Naast de activiteiten die wij zelf organiseren, ben je natuurlijk welkom op deze van alle afdelingen van het gewest Brugge en de zustergewesten. Heb je ideeën voor activiteiten, laat ons iets weten!

Links

Bezoek onze website:

Nieuwe coordinator KinderOppasDienst

Vanaf 1 januari 2016 zal Daniella Daniels de coördinatie voor de Kinderoppasdienst voor Sint-Michiels waarnemen. Oppas aanvragen gebeurt zoals steeds ten laatste een week vooraf via de website www.kinderoppasdienst.be. Daar registreer je je als ouder als je voor de eerste keer een oppas aanvraagt. De kinderoppascoördinator zal je contacteren om je persoonlijk meer uitleg te geven over onze kinderoppasdienst. Na dit gesprek wordt je profiel geactiveerd en kan je een babysit aanvragen. Wie al geregistreerd is, komt vanzelf terecht bij de coördinator. Zij houdt alle aanvragen in het oog. Ook wie wil oppassen en dit voor de eerste keer, registeert zich op dezelfde manier en via dezelfde website. Meer info rechtstreeks bij de coördinator op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. Let op, het oude adres is niet meer in dienst!

Oppasboekjes zijn te koop bij Daniella Daniels in De Meersen 2, Sint-Michiels

 

Gezocht voorzitter m/v

We zijn op zoek naar nieuwe mensen die onze groep kunnen versterken … als voorzitter of andere helpende hand (bvb bij activiteiten jonge gezinnen, ronddragen lidkaarten, eens een uurtje helpen bij activiteiten als het sinterklaas/ledenfeest / gezond ontbijt / quiz (ontvangst, tafels zetten, afwassen, afruimen…); een luik rond sport / bewegingsactiviteiten uit te bouwen, etc ... ?) We komen een keer of zes jaar samen per jaar, om onze plannen gestalte te geven en kunnen elke helpende hand goed gebruiken. Maar ook als je de vergaderingen niet kan/wenst bij te wonen ben je van harte welkom!
Interesse - of ken je iemand die zou kunnen interesse hebben - , geef onze ondervoorzitster vrijblijvend een seintje.

Rita Decloedt
Veeweide 87
8200 Sint-Michiels
tel: 050 39 60 31
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Wij danken

voor de steun van de provincie West-Vlaanderen op enkele van onze activiteiten zoals het leden feest.

Nieuwsbrieven

Elke maand verschijnt er een nieuwsbrief met de laatste informatie van de activiteiten van de Gezinsbond Sint-Michiels. In de nieuwsbrief staat verder nuttige informatie in verband met diensten die de afdeling aanbiedt, en een overzichtje van voorbije activiteiten. Wil je de nieuwsbrieven ontvangen, geef Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. een seintje !

 
Geplande activiteiten

 • Klik hier om te filteren op type activiteit, afdeling...
  AFDELING

  Selecteer de afdelingen waarover u activiteiten wil vinden.

  Sint-Michiels
  Assebroek Beernem Brugge Herstberge Koolkerke
  Loppem Moerkerke - Damme Oostkamp Sint-Andries Sint-Joris Sint-Kruis
  Sint-Michiels Snellegem Sijsele Varsenare Waardamme Zedelgem
  ACTIVITEIT

  Selecteer de activiteiten waarover u informatie wenst.

  Alle activiteiten
  Tweedehandsbeurzen Ledenfeest Voordrachten Kind en Tiener Wandelen - Fietsen
  Bezoeken - Reizen Doe-activiteiten Sport Algemeen Yoga Zwemmen - Lopen
  Varia

  - (Retourneer eerste resultaten.)

 • Download de pdf versie van de Bondsklapper

Kinderoppasdienst
Kind en Tiener
Sint-Michiels


E-mail
Je vraagt best één week vooraf de oppas aan. Lid zijn van de Gezinsbond is de eerste vereiste. Daarna registeer je je voor de eerste keer via www.kinderoppasdienst.be. De coördinator Daniella Daniels contacteert je voor verdere informatie en je profiel wordt geactiveerd. Ook nieuwe oppassers moeten eerst via deze registratie vooraleer ze kunnen ingeschakeld worden. Alle oppassers en gezinnen zijn verzekerd, mocht er iets gebeuren. Gezinnen, maak gebruik van deze oppasdienst en ga met een gerust hart naar de bioscoop, het toneel of een vergadering! Meer info: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.. Oppasboekjes kunnen aangeschaft worden bij Daniella, De Meersen 2 te Sint-Michiels.

Geheugensteuntje - contact info - nieuwsbrief
Varia
Sint-Michiels


In de Bondsklapper staat een schat aan informatie over activiteiten in alle afdelingen van het hele gewest Brugge. Maar deze activiteiten liggen soms een heel eind af van de verschijningsdatum van de Bondsklapper.

Het beste is, dat u inschrijft van zodra u iets ziet wat u interesseert, ook al is dat nog vele weken ver. Maar de realiteit leert dat dit soms uitgesteld wordt en dat er activiteiten passeren, zonder dat u inschreef. Daarom stellen wij u voor om uw mailadres te laten weten, zodat wij u een kort bericht kunnen sturen, een tweetal weken voor de geplande bijeenkomst. U krijgt dan desgewenst ook de nieuwsbrief met meer info. Mail ons uw adres, laat weten voor welke soort activiteit (bv. kinderen, wandeling ...) u wil verwittigd worden en wij zorgen dat u nooit nog een leuke activiteit mist. Mailadres: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Op mijn.gezinsbond.be kan je ook steeds je adres en e-mail adres ingeven/aanpassen. We sturen je dan automatisch ook onze twee maandelijkse nieuwsbrief van Gezinsbond Sint-Michiels toe.

Babygeschenkjes
Kind en Tiener
Sint-Michiels
Roos Logghe
050 38 94 07
Gezinnen-leden met een 2e of 3e baby, geboren in 2017, kunnen een geschenkje afhalen bij Roos Logghe, Ter Beke 10. Best even vooraf bellen op 050 38 94 07.
Voor een 1e baby, geboren in 2017, wordt u een omslag met geschenk thuis bezorgd. De lidkaart is dan gratis voor het lopende jaar.


Op zoek
Varia
Sint-Michiels
Decloedt Rita
050 39 60 31
E-mail
Je hebt nood aan wat ontspanning of een zinvolle activiteit maar je bent enige ouder. Dat mag geen hindernis zijn voor je sociale contacten. Ons team zoekt nog mensen (M/V) met jonge kinderen, die bereid zijn om hun ideeën te delen in ons bestuur. Kinderen alleen thuis laten is geen optie, daarom zorgen wij voor een oppas gedurende de vergadering. Interesse?
Laat iets weten op onze mail of via telefoon. Je bent meer dan welkom!
Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. - 050 39 60 31 - 050 38 94 07

Verlenging kortingskaarten
Kortingskaart
Sint-Michiels
Decloedt Rita
050 39 60 31
E-mail
Als de kortingskaart voor één van de kinderen vervallen is, kan die voor 2018 opnieuw worden aangevraagd vanaf 1 oktober 2017. Dit is zeker voor alle kinderen geboren in 2000 of vroeger. Hier geldt dat een schoolattest moet worden bezorgd. Voor andere kinderen, kijkt u best op de kaart zelf wanneer er opnieuw moet verlengd worden.
Bel voor verdere modaliteiten en een afspraak op 050 39 60 31, of stuur een mail naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..


Bezoek bij glaskunstenaar Pia Burrick
zaterdag 2 december
10u
Bezoeken - Reizen
Sint-Michiels
Decloedt Rita
050 39 60 31
E-mail
Zaterdag 2 december om 10 u kan je Pia Burrick, glaskunstenaar, aan het werk zien in haar atelier in Fort Zevenberg 8, Sint-Andries. Zij maakt decoratieve glas-in-loodramen, glasjuwelen en nog zoveel meer. Zij won met haar werk reeds diverse prijzen en onderscheidingen. Hoe alles in het werk gaat, kun je volgen tijdens dit bezoek.
Vanwege de beperkte plaatsen, is inschrijven de boodschap. Doe het snel en vóór 27/11/2017 op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.. Inschrijven en 5 € betalen, daarna is je plaats gegarandeerd.
Betalen kan op BE43 0680 7137 0001 van de Gezinsbond Sint-Michiels.

Prijs Leden: € 5,00 /persoon
Prijs niet-Leden: € 7.50 /persoon

Bezoek aan Sensotec in Jabbeke.
dinsdag 5 december
14.30u
Bezoeken - Reizen
GOSA
Rosette Verlinde – Van Zeveren
050 35 75 75
E-mail
Bezoek aan Sensotec in Jabbeke.
Dinsdag 5 december om 14u30 Vlamingveld 8 Jabbeke.
Sensotec is een bedrijf die hulpmiddelen voor blinden, slechtzienden en mensen met dyslexie of andere lees- of leerproblemen ontwikkelt en verdeelt.
Programma:
- Onthaal, kopje koffie of glaasje frisdrank, infomap met bedrijfs- en productinformatie
- Voorstelling bedrijf: historiek, activiteiten,…
- Praktijkgerichte infosessies:
Hulpmiddelen voor slechtzienden
Hulpmiddelen voor blinden
Hulpmiddelen voor personen met een lees- of leerbeperking zoals dyslexie.
Inschrijven bij Rosette Verlinde-Van Zeveren op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of telefoon 050 35 75 75 en door storten van € 11 per persoon op BE 22 0015 1427 1747 van GOSA Gewest Brugge voor 25 november 2017.

Prijs Leden: € 11 / persoon

Kerstboom in papier
donderdag 7 december
19.30u
Doe-activiteiten
Sint-Michiels
Decloedt Rita
050 39 60 31
E-mail
Kerstboompje van papier.
Nee, niet uit papier maché. Maar een boek, omgetoverd tot kerstboompje.
Handige dames vouwen papier tot boom, onder de kundige leiding van Rose-Mie.
Zij brengt lijm en glitters mee. Verdere versieringen kun je thuis afmaken met kraaltjes en lintjes.
De werkwijze wordt voorgetoond. ''t Is eens iets anders dan een plastieken kerstboom!
Afspraak op 7 december 2017 om 19.30 u in Onze Ark. Vooraf inschrijven niet nodig.
Deelname: 5 €, lid of geen lid. Iedereen welkom.

Prijs Leden: € 5,00 /persoon
Prijs niet-Leden: € 5,00 /persoon

Afhalen bonnenboeken 2018
Varia
Sint-Michiels
Decloedt Rita
050 39 60 31
E-mail
Op zondag 17 december 2017 kan je terecht in de eetzaal van Howest, Rijselstraat 5, Sint-Michiels tussen 10 u en 11,30 u. voor het afhalen van de bonnenboek, nieuwe editie, dit op vertoon van je lidkaart 2018.
Nieuw in deze bonnenboek: je krijgt er, naast de gewone winkels uit onze streek, ook de bonnen van de handelaars in Oostkust bij. Dit gaat over winkels in Blankenberge, De Haan, Heist, Knokke, Wenduine, Westkapelle en Zeebrugge. Je bonnenboek niet vergeten als je een uitstapje plant naar de kust!
Wie niet kan komen, krijgt de bonnenboek in zijn bus bezorgd tussen 20 december 2017 en 15 januari 2018.

Ontbijten in stijl
zondag 17 december
8.30 - 10.30u
Koken - Voeding
Sint-Michiels
Decloedt Rita
050 39 60 31
E-mail
De eetzaal van Howest, Rijselstraat 5, Sint-Michiels, wordt omgetoverd tot een leuke ontbijtplek. Je kan er terecht tussen 8,30 u en 10,30 u. We serveren je alles wat op een gezonde ontbijttafel thuis hoort, maar ook lekkere croissants zullen niet ontbreken, net zoals yoghurt, müsli, broodjes, lekkere zelfbereide confituren en fruit. Kortom, je zit gegarandeerd een uurtje of meer aan tafel. Samen met vrienden, kan het zelfs langer duren!
Kostprijs voor leden Gezinsbond: volwassenen 8 € p/p, kinderen tot 10 jaar, 5 € per kind. Niet-leden-vrienden eten mee voor 12 € p/p en de kinderen voor 7 € per kind. Kinderen minder dan 3 jaar mogen gratis mee snoepen.
Vooraf inschrijven is noodzakelijk en ten laatste tegen 1 december 2017 op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien., en betalen op BE43 0680 7137 0001 van de Gezinsbond Sint-Michiels.
Wie zijn lidgeld reeds betaalde, kan tezelfdertijd ook zijn bonnenboek meenemen, op vertoon van de lidkaart 2018.
Prijs Leden: 8.00 p/p
Prijs niet-Leden: 12.00 p/p

Tweedehandsbeurs
zaterdag 10 februari
13u - 16 u.
Tweedehandsbeurzen
Sint-Michiels
Decloedt Rita
050 39 60 31
E-mail
Hou deze datum alvast vrij. Je kan er kledij, speelgoed en allerhande babyspullen kopen en verkopen. Inschrijven voor de verkoop kan pas vanaf 1 januari 2018. Er worden geen inschrijvingen aangenomen voor deze datum.
Het rondneuzen in de winkel is gratis!
Verdere info in De Bond, in de Bondsklapper, op de website en via Facebook.
De standen worden bij voorkeur toegekend aan leden van de Gezinsbond van het gewest Brugge.

Prijs Leden: €12,5
Prijs niet-Leden: €20

Bestuur Sint-Michiels(*)

FunctieContact
VoorzitterRita Decloedt
Veeweid 87
8200 Sint-Michiels
tel: 050 39 60 31
E-mail
SecretarisWe zijn op zoek naar een nieuwe secretaris m/v Contacteer voorzitter Rita Decloedt

Sint-Michiels
tel: 050 39 60 31
LedenadministratieRoos Logghe
Ter Beke 10
8200 Sint-Michiels
tel: 050 38 94 07
E-mail
PenningmeesterRoos Logghe
Ter Beke 10
8200 Sint-Michiels
tel: 050 38 94 07
E-mail
BioscoopkaartenRita Decloedt
Veeweide 87
8200 Sint-Michiels
tel: 050 39 60 31
E-mail
FacebookFilip Filliaert
August Bontestraat 5
8200 Brugge
tel: 0489 92 40 20
E-mail
GezelschapsdienstRose-Mie De Soete
Veeweide 35
8200 Sint-Michiels
tel: 050 67 09 06 - gsm: 0498 62 79 14
E-mail
Grootouders- en seniorenactie (GOSA)Maria Ballieul
Tramstraat 21
8020 Ruddervoorde
tel: 050 38 55 31
Willy Cornand
Kranenburg 10
8020 Sint-Michiels
tel: 050 38 05 83
Cecile Vancaillie
Wagenbruggelaan 40
8020 Sint-Michiels
tel: 050 38 23 68
GSM kaartenRita Decloedt
Veeweide 87
8200 Sint-Michiels
tel: 050 39 60 31
E-mail
Kinderoppasdienst (KOD)Daniella Daniels
De Meersen 2
8200 Sint-Michiels
tel:
E-mail
Kortingskaarten NMBSRita Decloedt
Veeweide 87
8200 Sint-Michiels
tel: 050 39 60 31
E-mail
Lidkaart waarmee je spaartRita Decloedt
Veeweide 87
8200 Sint-Michiels
tel: 050 39 60 31
E-mail
NMBS passenRita Decloedt
Veeweide 87
8200 Sint-Michiels
tel: 050 39 60 31
E-mail
WebmasterFilip Filliaert
August Bontestraat 5
8200 Sint-Michiels
tel: 0489 92 40 20
E-mail
BestuurslidMaria Bailleul
Tramstraat 21
8200 Ruddervoorde
tel: 050 38 55 31
Francine Ballegeer
Koning Albert I Laan 149
8200 Sint-Michiels
tel: 050 38 49 02
Daniël Brendonck
Veeweide 3
8200 Sint-Michiels
tel: 050 38 56 62
Danny Casier
Lijsterbeekstraat 13
8200 Sint-Michiels
tel: 050 38 02 68
Paul Dewilde
Jan Garemijnstraat 3
8200 Sint-Michiels
tel: 050 38 50 90
Katrien Gadeyne
Park de Rode Poort 27
8200 Sint-Michiels
tel: 050 39 36 37
Mark Hemeryck
Dorpsstraat 63
8200 Sint-Michiels
tel: 050 67 51 99
Noot:Wanneer er géén contact voor een bepaalde functie vermeld staat (bvb Gezelschapsdienst, Gezinssportfederatie,...) kan u contact opnemen met de voorzitter. Die verwijst u graag door. Ook kan u contact opnemen met één van de zusterafdelingen.
(*)De persoonsgegevens kunnen niet worden overgenomen zonder voorafgaandelijke toestemming van de persoon in kwestie.