Even voorstellen

Onze afdeling draait op een team van vrijwilligers waar vele handen het werk licht maken. Wij zoeken steeds mensen die ons team verder willen helpen uitbouwen. Interesse? Neem dan contact op met onze voorzitter. Ben je op zoek naar een verantwoordelijke van de kinderoppasdienst, wens je gsm-, NMBS-kaarten aan te kopen, wil je informatie over andere diensten, kijk dan snel even hieronder.

Agenda

Iedereen is welkom op onze activiteiten, je kan ze terugvinden in onze agenda. Naast de activiteiten die wij zelf organiseren, ben je natuurlijk welkom op deze van alle afdelingen van het gewest Brugge en de zustergewesten. Heb je ideeën voor activiteiten, laat ons iets weten!
Geplande activiteiten

 • Klik hier om te filteren op type activiteit, afdeling...
  AFDELING

  Selecteer de afdelingen waarover u activiteiten wil vinden.

  Sint-Andries
  Assebroek Beernem Brugge Herstberge Koolkerke
  Loppem Moerkerke - Damme Oostkamp Sint-Andries Sint-Joris Sint-Kruis
  Sint-Michiels Snellegem Sijsele Varsenare Waardamme Zedelgem
  ACTIVITEIT

  Selecteer de activiteiten waarover u informatie wenst.

  Alle activiteiten
  Tweedehandsbeurzen Ledenfeest Voordrachten Kind en Tiener Wandelen - Fietsen
  Bezoeken - Reizen Doe-activiteiten Sport Algemeen Yoga Zwemmen - Lopen
  Varia

  - (Retourneer eerste resultaten.)

 • Download de pdf versie van de Bondsklapper

Pasen Mega Gezinshappening
maandag 13 april
10u
Kind en Tiener
Gewest


E-mail
Zet 13 april nu alvast met stip in je agenda voor onze mega Gezinshappening.
Samen met de Provincie West-Vlaanderen maken we er een topdag van voor het ganse gezin.
We starten de dag vanaf 10u met de paashaas!
De paashaas stippelde een leuk spelletjesparcours uit en verstopte heeeel veel eitjes in het bos.
Komen jullie mee zoeken?

Waar : Provinciaal Domein Tilleghem
Voor wie : Voor alle kindjes tot en met 10 jaar.
Prijs : 3 euro per kindje
Wanneer? Maandag 13 april, starten kan tussen 10u en 11u.

Hoe inschrijven?
Via mail naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. met vermelding van naam, adres, aantal deelnemers met naam en geboortedatum.
Inschrijven kan tot en met 05 april.
Overschrijven op rekeningnummer BE73 0015 0170 1860 op naam van Gezinsbond Gewest Brugge

Na de paaseierenraap kan je voor de rest van de dag genieten van wel heel veel activiteiten voor groot en klein!

Prijs Leden: € 3 / kindje

AFGELAST: Mocktails, heerlijk en verfrissend
donderdag 16 april
20u
Koken - Voeding
Sint-Andries


E-mail
De tijd dat wie geen alcohol dronk kon kiezen tussen een water, fruitsap of een softdrink behoort tot het verleden. Acties als “tournée minérale” zetten de mocktail helemaal op de kaart.
In deze workshop leert Freddy Malbrancke, technisch adviseur van de hotelschool Ter Duinen, ons originele en verfrissende alcoholvrije cocktails maken in prachtig versierde glazen.De workshop gaat door in het POC Sint-Willibrord, K.K.Theodoorstraat 4, Sint-Andries.
Kostprijs: Leden €10 - Niet-leden €15
Inschrijven kan tot 13 april 2020. Stuur een mail naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. met vermelding van jouw naam, lidnummer en GSM-nummer en stort het vereiste bedrag op het rekeningnummer BE98 9731 3503 9693 van de Gezinsbond Sint-Andries.

Prijs Leden: € 10/ persoon
Prijs niet-Leden: € 15/ persoon

Bezoek zeehaven Antwerpen per bus (VOLZET)
dinsdag 21 april
7.30u
Bezoeken - Reizen
GOSA
Rosette Verlinde-Van Zeveren
050 35 75 75
E-mail
Bezoek zeehaven Antwerpen per bus (VOLZET)
Om 7u30 vertrek aan de parkeerplaats van Steenbrugge. Ons havenbezoek start aan het iconische Havenhuis of het MAS Havenpaviljoen. Aan de luchtfoto krijgen we een zicht op de haven en tonen we naar welke plekken wij vandaag bezoeken. We stappen uit in Lillo-dorp en aan de Berendrechtsluis. Hier zitten we middenin de haven van Antwerpen met haar logistieke en industriële activiteiten. De gids neemt je mee voor een warme maaltijd. Dan trekken we na het eten meteen verder naar het Deurganckdok waar we naast gigantische containerschepen staan uitkijken op de grootste sluis ter wereld. Uitwaaien doen we met een korte wandeling in de polders. Bij goed weer heb we uitzicht tot in Nederland. ’s Avonds is nog een broodjesmaaltijd voorzien. Inbegrepen in de prijs: bus + fooi chauffeur, gidsen, lunch en broodjesmaaltijd. Inschrijven bij Rosette Verlinde-Van Zeveren op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 050 35 75 75 en door storten van € 65 per persoon op BE 22 0015 1427 1747 van GOSA Gewest Brugge voor 5 april 2020.
Prijs Leden: € 65 / persoon

AFGELAST: Workshop mini-moestuinieren
woensdag 22 april
20u
Doe-activiteiten
Sint-Andries


E-mail
Iedereen kan leren tuinieren en voor een moestuin heb je niet altijd een grote tuin nodig. Weet je echter niet hoe te beginnen? Kom dan op woensdag 22 april 2020 naar deze interactieve workshop. Je leert er al doende hoe je een eigen minituin kunt creëren op een beperkte oppervlakte en in potten. Het geeft voldoening om je eigen geteelde aardbeien, tomaten, sla, kruiden en eetbare bloemen te kunnen eten. Na een inleiding steek je zelf de handen in de grond en wordt er gezaaid en geplant in potjes, neem dus tuinhandschoenen mee.
POC Sint-Willibrord, K.K.Theodoorstraat 4, Sint-Andries.
Kostprijs: Leden €3 - Niet-leden €5
Inschrijven kan tot 15 april 2020. Stuur een mail naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. met vermelding van jouw naam, lidnummer en GSM-nummer.

Prijs Leden: € 3
Prijs niet-Leden: € 5

AFGELAST: Sneukelwandeltocht "Ridders en prinsessen"
zondag 26 april
13.45u
Kind en Tiener
Sint-Andries


E-mail
Zijn jullie klaar voor een sneukel-, speel- en wandeltocht voor baby tot grootouder? Zowel buggy- als rolstoelvriendelijk. Een wandeltocht van maximum 4 km, jullie, een natje en een droogje, spelletjes… kortom een onvergetelijk fijne dag.
Kom je graag verkleed, doe gerust! We vertrekken tussen 13u45 en 14u30 aan de school Lenteweelde, Jan Breydellaan 56, Sint-Andries.

Schrijf jullie nu in door een mail te sturen naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. met vermelding naam voornaam – lidnummer - (aantal) leden – (aantal) niet leden, gsm-nummer en eventuele voedingsallergieën.
Graag de deelnameprijs vóór 19 april 2020 overschrijven met vermelding naam en voornaam (zelfde naam als inschrijvingsmail) op rek. BE98 9731 3503 9693 van Gezinsbond Sint-Andries. Leden 3 €/p; niet-leden 5 €/p.

Bij regenweer is er een vervangactiviteit.

Prijs Leden: €3 / persoon
Prijs niet-Leden: €5 / persoon

Knuffelturnen voor baby's
zaterdag 30 mei - zaterdag 6 juni
13u-13.45u
Kind en Tiener
Sint-Andries


E-mail
Via speelse ontspanningsoefeningen krijgen de baby’s SAMEN met de (groot)ouders de gelegenheid om in een vertrouwde sfeer te bewegen.
Kom SAMEN met 1 (groot)ouder samen voelen, ontspannen, beleven en vooral genieten.
Wanneer: 1 of 2 zaterdagen; 30 mei en/of 6 juni 2020.
>4maand – <12 maanden: 13u00-13u45
Waar: In de judozaal van het Jan Breydelstadion, Koning Leopold III-laan 50, Sint-Andries
Meebrengen: een grote badhanddoek of katoenen deken

Kostprijs/duo kind met 1 (groot)ouder: Leden €5/zaterdag - Niet-leden €8/zaterdag
Inschrijven kan tot 27 mei 2020. Let op: we kunnen max. 10 duo’s per groep toelaten! Stuur een mailtje naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. met vermelding van de naam en de geboortedatum van de baby, jullie lidnummer en GSM nummer en de zaterdag(en) waarop jullie willen deelnemen.Prijs Leden: € 5,00/duo/zaterda
Prijs niet-Leden: € 8,00/duo/zaterda

Bezoek aan de Tuinen en het Canadamuseum in Adegem
donderdag 4 juni
14u
Bezoeken - Reizen
GOSA
Eddy De Wispelaere
050 82 54 43
E-mail
Wie Adegem voor het eerst bezoekt, valt van de ene verbazing in de andere. De tuinen en het museum zijn de toeristische parel van Groot-Maldegem, een uitblinker van het Meetjesland. Ontdek de unieke private tuinen van Gilbert Van Landschoot. Hij neemt je al rijmend en dichtend mee op een tocht door zijn eigen aangelegde tuin van drie hectare. Je ervaart een romantische Franse tuin, een Engelse landschapstuin, een exotentuin en een Japanse filosofische tuin. Je ontvangt de uitleg over het aanleggen van de tuin, het onderhoud, en vooral de passie die in jouw tuin niet mag ontbreken. Na de rondleiding rusten we even in de Tearoom 'De Canadees' met een ambachtelijke warme appeltaart, met bloemsuiker, slagroom en koffie/thee. Daarna bezoeken we onder leiding van een gids het Canadamuseum met 270 complete uniformen, indrukwekkende panorama's en een film. Afspraak om 14 uur (met eigen vervoer) op de parking van het domein: Heulendonk 21, Maldegem. Inschrijven ten laatste 15 mei bij Eddy De Wispelaere, Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of 050 82 54 43 en door het storten van €19 per persoon op BE 22 0015 1427 1747 van GOSA Gewest Brugge. (max. 50 personen). Afstand Brugge-Adegem (tuinen): minimum 30 minuten.
Prijs Leden: €19/persoon

Knuffelturnen 1 sessie
zaterdag 13 juni
14.30u-16.30u
Kind en Tiener
Sint-Andries


E-mail
Via speelse ontspannings- en behendigheidsoefeningen krijgen de kinderen SAMEN met de (groot)ouders de gelegenheid om in een vertrouwde sfeer te bewegen.
Kom SAMEN met 1 (groot)ouder voelen, ontspannen, beleven en vooral genieten.
Wanneer: zaterdag 13 juni
>2,5 jaar – 4 jaar: 14u30-15u30
>20 maanden – <2,5 jaar: 15u30-16u30
Waar: In de judozaal van het Jan Breydelstadion, Koning Leopold III-laan 50, Sint-Andries.
Meebrengen: een grote badhanddoek of katoenen deken

Kostprijs/duo kind met 1 (groot)ouder: Leden €7- Niet-leden €10
Inschrijven kan tot 10 juni 2020. Let op: we kunnen max. 10 duo’s per groep toelaten! Stuur een mailtje naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. met vermelding van de naam en de geboortedatum van het kindje, jullie lidnummer en GSM nummer.

Prijs Leden: € 7,00/duo
Prijs niet-Leden: € 10,00/duo

VERPLAATST Vijfdaagse uitstap naar Bourgondië met overnachtingen in Autun.
zaterdag 5 september - woensdag 9 september
7.30u
Bezoeken - Reizen
GOSA


VERPLAATST Vijfdaagse uitstap naar Bourgondië met overnachtingen in Autun.
Zaterdag 5 september tot woensdag 9 september 2020 om 7.30 uur vertrek aan de parkeerplaats van Steenbrugge. Begeleide vijfdaagse in volpension met Philippe Despriet als gids.
We overnachten in Autun in hotel “La Tête Noir” en bezoeken onder ander Châtillon-sur-Seine, Autun, Cluny, Taizé, Vezelay, Pontaubert, Bazoches met het kasteel van de beroemde vestingbouwer Vauban, Dyon, Route de Vins met bezoek aan een wijnhuis, Beaune, Nuits-Saint-Georges,
Wie het volledig programma wil ontvangen mailt naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.
Inbegrepen in de prijs: - autocar, taksen, parking en fooi chauffeur - overnachtingen met ontbijt. - alle avondmalen behalve laatste dag (vrij langs de snelweg) - alle middagmalen behalve eerste dag (vrij langs de snelweg). – inkomgelden 7 musea - maaltijden, verblijf en onkosten chauffeur en reisleider. Geen annulatie verzekering voorzien. Info en inschrijven bij Rosette Verlinde-Van Zeveren op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. of telefoon 050 35 75 75 en door storten van € 670 of € 790 (voor single) per persoon op BE 22 0015 1427 1747 van GOSA Gewest Brugge voor 20 juli 2020.Bestuur Sint-Andries(*)

FunctieContact
VoorzitterRik Vandewiele
Steenbrugsestraat 25
8210 Loppem
tel:
E-mail
SecretarisClaudine Guilini
Gistelse Steenweg 374
8200 Sint-Andries
tel: 050 67 08 70
E-mail
LedenadministratieGeert Boone
Doornstraat 64
Sint-Andries
tel: 050 39 31 01
E-mail
BioscoopkaartenAn Schalembier
Olympialaan 17
8200 Sint-Andries
tel: 050 38 91 09
Grootouders- en seniorenactie (GOSA)Hugo Jonckheere
Abdijbekestraat 26
Sint-Andries
tel: 050 38 37 48
E-mail
GSM kaartenAn Schalembier
Olympialaan 17
Sint-Andries
tel: 050 38 91 09
Kinderoppasdienst (KOD)Nancy Brandt
Zandstraat 133
8200 Sint-Andries
tel: 050 32 32 23
E-mail
Kortingskaarten NMBSGuido De Vos
Kasteelhoevestraat 8
8200 Sint-Andries
tel: 050 67 61 51
E-mail
Lidkaart waarmee je spaartRik Vandewiele
Steenbrugsestraat 25
8210 Loppem
tel:
E-mail
NMBS passenAn Schalembier
Olympialaan 17
Sint-Andries
tel: 050 38 91 09
Sociaal Cultureel Werk (SCW)Geert Van der Donckt
Jachthoornlaan 20
8200 Brugge
tel: 050 39 23 13 - gsm: 0496 58 61 00
E-mail
Noot:Wanneer er géén contact voor een bepaalde functie vermeld staat (bvb Gezelschapsdienst, Gezinssportfederatie,...) kan u contact opnemen met de voorzitter. Die verwijst u graag door. Ook kan u contact opnemen met één van de zusterafdelingen.
(*)De persoonsgegevens kunnen niet worden overgenomen zonder voorafgaandelijke toestemming van de persoon in kwestie.